Indonesisk ristaffel

Indonesisk ristaffel er især velegnet til gæstemiddage og større selskaber. Selve retten er forholdsvis nem at lave og det forskellige tilbehør ser indbydende ud i små skåle på bordet. Retten har i øvrigt den fordel, at gæsterne selv kan sammensætte tilbehøret efter smag.

Til 4 personer
  • ris
  • vand til kogning
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk karry
  • 800 g kylling (eller kalkun eller svinekød)
  • 1 løg (stort)
  • evt. 2 gulerødder
  • 1 ds kokosmælk eller 3 dl fløde pr dåse kokosmælk
  • 3 dl mælk
  • 3 dl vand
  • 4 spsk sød chilisauce
  • 3 1/2 spsk majsstivelse

Forslag til tilbehør

  • kokosmel
  • saltede peanuts
  • abrikos
  • agurk
  • chutney
  • ananas

Skær kødet i mundrette stykker og svits det i smørret i en gryde. Drys karry over. Hak løget og kom det i gryden. Hak evt. gulerødder eller squash meget fint og kom dem i gryden.

Tilsæt kokosmælk/fløde, mælk og vand samt sød chilisauce. Jævn saucen med maizenamel og lad den koge ind til den ønskede konsistens. I mellemtiden koges risene efter anvisningen på pakken.

Servér risene med karrysovsen og tilbehør efter smag (se forslag i ingredienser).

Indsendt af
d.
07.09.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
07.09.10.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem