Rosinboller

Er almindelige, hvide boller for kedelige? Lav rosinboller! Rosinerne giver lidt bid og i øvrigt har bollerne en lækker, blød konsistens og en appetitvækkende, gylden overflade. Elsket af de fleste og perfekte til kaffebordet, til en festlig anledning eller til et sødt mellemmåltid.

starstarstarstarstar_border
4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Ingredienser
  • 1/2 dl vand
  • 50 g gær
  • 100 g smør
  • 1 1/2 dl mælk
  • 2 æg
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk honning
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 dl rosiner
  • 600 g mel
  • 100 g havregryn

til pensling

  • 1 æg

Smuldr gæren i fingervarmt vand og hæld det i en skål. Smelt smørret og hæld mælken heri.

Hæld mælken og smørret i skålen, når det er blevet middelvarmt. Tilsæt gradvist resten af ingredienserne og rør godt hver gang en ny ingrediens tilsættes.

Hæld mel i til dejen ikke klæber længere og ælt dejen godt igennem før den sættes til hævning i ca. 40 minutter (til den har fået dobbelt størrelse).

Derefter deles den i 2 lige store dele, der rulles ud som pølser og deles op i 6-7 stykker. I alt skal der være 12-15 boller som lægges på en bageplade med bagepapir for at efterhæve i 10-15 minutter.

Bag bollerne i ovnen ved 225 grader i 10-15 minutter til de er blevet gyldne.

Indsendt af
d.
23.09.10.
Kategori:
Indsendt af
d.
23.09.10.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem