Opskrift på grønlangkål
Grønlangkål er godt, gammeldags tilbehør, som anses for at være en typisk egnsret flere steder i Jylland. Det serveres typisk til skinke eller hamburgerryg.
Denne variant har den traditionelle smag, men mindre fedt end nogle andre udgaver, idet der her kun bruges 1 dl. fløde og intet smør.
Ingredienser
- 600 g grønkål (frisk)
- 3 dl mælk
- 1 dl fløde
- 3 spsk hvedemel
- sukker
- salt
- peber
Skyl grønkålen grundigt. Skær stok og de groveste ribber fra. Snit grønkålen fint.
Rør eller ryst mælk, fløde og mel sammen. Bring det i kog i en stor gryde. Tilsæt den snittede grønkål. Rør godt rundt og lad så retten simre under låg i et kvarters tid eller til kålen er mør.
Smag til med sukker, salt og peber, og servér med f.eks. skinke og brune kartofler.