Chokoladekage med appelsin

En herlig kage med chokolade og appelsin, som udgør en perfekt dessert når der skal forkæles lidt ekstra for gæster eller familie.

starstarstarstarstar_border
4,0  –  1 stemmer  –  Stem her
Ingredienser
  • 150 g chokolade (grofthakket)
  • 150 g sukker
  • 4 æg
  • 5 spsk mel
  • 500 g ricotta
  • Revet skal af 2 appelsiner (kun den farvede del af skallen bruges)
  • 2 tsk vaniljepulver
  • 1 knsp salt
  • Pynt: bær (friske eller frosne)

Æggehviderne piskes i en skål med en lille smule salt, så de bliver faste (det skal være sådan, at du næsten kan vende skålen på hovedet).

I en anden skål piskes æggeblommerne med sukker til en æggesnaps. Når denne blanding er blevet lysere og cremet vendes følgende ingredienser meget forsigtigt i: ricotta, chokolade, mel, de revne appelsinskaller og vaniljepulver.

Til sidst vendes æggehviderne forsigtigt i massen. Hvis der røres for hårdt, kan kagen klappe sammen.

Kom bagepapir i en kageform og hæld blandingen i.

Kagen bages i ovnen ved 170 grader i cirka 50 minutter. Pynt med bær eller evt. et lag glasur eller server med flødeskum.

Indsendt af
d.
17.01.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
17.01.11.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem