Jordbærsorbet

Jordbær er med deres friskhed, sødme og smukke farve en yndet ingrediens i desserter. Og det med god grund.

Selvom det ikke er sæson for jordbær, skal du ikke snydes for oplevelsen - Sorbeten kan sagtens laves med frosne jordbær.

Til 5 personer
  • 400 g jordbær (friske eller frosne)
  • 1 dl vand
  • 150 g sukker
  • 1 dl glukosesirup (kan erstattes med sukker)
  • 2 pasteuriserede æggehvider

Kog vand og 2/3 af sukkeret sammen, så sukkeret bliver opløst. Tag gryden af varmen og rør glukosesirup i.

Blend sukkermassen sammen med jordbær og lad "jordbærgrøden" køre ca. 20-30 min. i en ismaskine (afhængig af om du bruger henholdsvis frosne eller friske/optøede jordbær).

Pisk æggehvider og resten af sukkeret sammen til en stiv masse. Vend massen i jordbærsorbeten og lad den køre yderligere 30 min. i ismaskinen eller til den har den ønskede konsistens.

Velbekomme.

Indsendt af
d.
29.03.11.
Kategori:
Indsendt af
d.
29.03.11.
Kategori: