Thai-ret
En thai-inspireret ret med en masse forskellige smagsnuancer i form af blandt andet grøntsager, kylling, nudler og fond.
Ingredienser
- 3 peberfrugter
- 3 gulerødder (store)
- 2 løg
- 1 bdt forårsløg (kan erstattes med et ekstra løg)
- 3 fed hvidløg
- 3 cm ingefær
- 600 g kyllingefilet
- 4 spsk olie
- evt. 1 tsk karrypasta
- 3 spsk sojasauce
- 1 spsk fiskesauce
- 2 spsk kyllingefond
- 2 spsk sukker
- 250 g nudler
- 50 g peanuts
Skær peberfrugter, gulerødder, forårsløg og løg i strimler. Hak hvidløg og ingefær fint. Læg disse ingredienser til side.
Skær kyllingekødet i små stykker.
Hæld olien i en rygende varm wok eller stor gryde. Tilsæt karrypasta (jeg brugte rød), soya, fiskesauce og fond. Svits kyllingestykkerne på alle sider. Kom løg, hvidløg og ingefær i og lad det svitse et øjeblik inden også peberfrugter, gulerødder og forårsløg kommes i. Tilsæt sukker.
Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i et par minutter inden vandet hældes fra, og nudlerne blandes i wok’en/gryden.
Hak peanuts og kom dem i en lille skål.
Servér thai-retten mens den er rygende varm og drys med de hakkede peanuts. Sød chilisauce er også velegnet tilbehør.