Thai-ret

En thai-inspireret ret med en masse forskellige smagsnuancer i form af blandt andet grøntsager, kylling, nudler og fond.

Ingredienser
  • 3 peberfrugter
  • 3 gulerødder (store)
  • 2 løg
  • 1 bdt forårsløg (kan erstattes med et ekstra løg)
  • 3 fed hvidløg
  • 3 cm ingefær
  • 600 g kyllingefilet
  • 4 spsk olie
  • evt. 1 tsk karrypasta
  • 3 spsk sojasauce
  • 1 spsk fiskesauce
  • 2 spsk kyllingefond
  • 2 spsk sukker
  • 250 g nudler
  • 50 g peanuts

Skær peberfrugter, gulerødder, forårsløg og løg i strimler. Hak hvidløg og ingefær fint. Læg disse ingredienser til side.
Skær kyllingekødet i små stykker.

Hæld olien i en rygende varm wok eller stor gryde. Tilsæt karrypasta, soya, fiskesauce og fond. Svits kyllingestykkerne på alle sider. Kom løg, hvidløg og ingefær i og lad det svitse et øjeblik inden også peberfrugter, gulerødder og forårsløg kommes i. Tilsæt sukker.

Kom nudlerne i en skål og hæld kogende vand over. Lad dem trække i et par minutter inden vandet hældes fra, og nudlerne blandes i wok’en/gryden.

Hak peanuts og kom dem i en lille skål.

Servér thai-retten mens den er rygende varm og drys med de hakkede peanuts. Sød chilisauce er også velegnet tilbehør.

Indsendt af
d.
11.01.12.
Kategori:
Indsendt af
d.
11.01.12.
Kategori: