Myntesorbet

Vi kender alle smagen af den karakteristiske krydderurt mynte, som udover at være frisk og let i smagen, er perfekt i mange forskellige retter og desserter.
Sorbet spises både som dessert, men er også en typisk "mundfrisker" mellem retterne, når det skal være ekstra fint. Den friske mynte og kolde is giver appetit på mere.

Til 4 personer
  • 3 dl vand
  • 2 dl sukker
  • 1 bdt mynte

Kom alle ingredienserne i en gryde og bring det i kog. Lad det simre indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og lad det trække indtil det er kølet helt af.

Si myntebladene fra og hæld lagen i en ismaskine. Lad den køre en times tid og frys det eventuelt færdigt i fryseren.
Hvis du ikke har en ismaskine, kan du godt fryse myntesorbeten i fryseren. Du skal bare huske at røre i den ofte, så den ikke krystalliserer.

Server til dessert eller som en lille mundfrisker mellem retterne.

Indsendt af
d.
26.06.12.
Kategori:
Indsendt af
d.
26.06.12.
Kategori: