Æblecrumble i airfryer
Virkelig god æblecrumble lavet i airfryer, så den er ekstra hurtig. Crumble dejen skal blot smuldres over æblerne og så skal den bages.
Ingredienser
til 3 personer- 3 æbler
- 100 g sukker
- 50 g hvedemel
- 50 g havregryn
- 1 tsk vaniljesukker eller kanel
- 100 g smør
Forslag til servering
- Creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis
Sådan laver du æblecrumble i airfryer
Skræl æblerne og skær dem i mundrette stykker. Kom dem i en smurt form der kan være i airfryer'en. Jeg brugte en rund tærteform på ca. 15 cm i diameter.
Bland sukker, hvedemel og havregryn sammen i en skål. Bland vaniljesukker eller kanel i. Ælt smørret i og smuldr dejen over æblerne.
Bag din æblecrumble i airfryer'en ved 180 grader i ca. 15-20 minutter eller til den er gylden. Kig til den løbende de sidste 5 minutter.
Smuldredejen er blød lige når den kommer ud af airfryer'en, men den bliver sprød, når den er kølet lidt af.
Æblekagen kan f.eks. serveres med creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis.
Tip:
Hvis du skal servere smuldretærten for mange gæster, er det nemmest at lave den i et stort fad i ovnen, som jeg har gjort i denne opskrift:Æblekage med crumble
Kan man opvarme æblecrumblen igen?
Ja, du kan sagtens lune kagen i airfryer’en igen, hvis du har en rest eller har bagt kagen i forvejen. Personligt synes jeg dog at den er mindst lige så god kold.
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug: (så den er hurtig at lave)
Næringsindhold for æblecrumble i airfryer
pr. person | hele kagen | |
---|---|---|
Kalorier | 562 kcal | 1685 kcal |
Kulhydrat | 69 g | 207 g |
Protein | 5 g | 14 g |
Fedt | 29 g | 87 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve crumble kagen (ikke creme fraiche, flødeskum eller vaniljeis).