Banankage med chokolade og nødder

Fabelagtig banankage, hvor kagens fugtige konsistens kombineres med knas fra lækker chokolade og delikate nødder. Det hele fuldendes af den silkebløde chokoladecreme, der passer perfekt til bananernes sødme.

Til 1 stk
  • 3 æg
  • 180 g sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 100 g smør
  • 2 bananer (modne)
  • 115 g mel
  • 1 tsk bagepulver
  • 100 g mørk chokolade
  • 100 g valnødder

Chokoladecreme

  • 35 g smør
  • 100 g chokolade
  • 2 spsk fløde

Pisk æg, sukker og vaniljepulver lyst og luftigt.

Smelt smørret, og lad det køle lidt af. Rør det i æggeblandingen.

Mos bananerne, og kom dem i dejen.

Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen ad tre omgange. Vend melet forsigtigt i efter hver tilsætning.

Hak chokolade og valnødder groft, og rør det forsigtigt i dejen. Gem evt. lidt af de hakkede valnødder til at pynte banankagen med.

Kom dejen i en brødform (ca. 23 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ved 175 grader i ca. 50-55 minutter.

Chokoladecreme
Smelt smør og chokolade over lav varme. Tag blandingen af varmen, og rør fløden i.

Lad cremen køle af og tykne, og smør den herefter på den afkølede banankage. Har du gemt lidt af de hakkede valnødder, kan du drysse dem over banankagen.

Indsendt af
d.
27.05.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
27.05.15.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem