Nem banankage med chokolade

Nem og lækker banankage med chokolade, der ikke tager lang tid at tilberede. Så kan du hurtigt have hjemmebag klar, hvis du lige pludselig får uventede gæster eller hvis lækkersulten melder sig.

  • Lækker banankage med chokolade, der er super nem at lave.
  • Den lækre kage er klar til at blive spist.
“Bare lige et lille stykke mere...” Det er næsten umuligt at stoppe med at spise af den her svampede banankage.
Til 1 form
  • 3 æg
  • 2 dl sukker
  • 3 bananer
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 knsp salt
  • 125 g hvedemel
  • 50 g mørk chokolade

Sådan bager du den nemme banankage

Pisk æg og sukker til en luftig masse. Mos bananerne med en gaffel, og pisk mosen i æggemassen.

Kom bagepulver, vaniljesukker, salt og hvedemel i en skål og sigt det i massen. Vend det hele forsigtigt sammen.

Hak chokoladen, og vend næsten det hele i dejen – gem lidt til toppen af kagen.

Hæld dejen i en 18 cm springform (der enten er smurt eller beklædt med bagepapir), og drys resten af chokoladen på toppen.

Bag banankagen ved 200 grader i ca. 30 minutter.

Se også:
Jeg kan virkelig anbefale denne svampede banankage i bradepande.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål til opskriften herunder:

Kan man bage banankagen dagen før, den skal bruges?

Det kan man fint gøre - faktisk er den næsten bedre dagen efter. Kagen skal nok holde sig saftig og lækker, så længe den er pakket godt ind i en plastikpose eller husholdningsfilm.

Kan jeg fryse kagen?

Ja, det kan du sagtens, det er dog vigtigt at sørge for, at kagen bliver pakket godt ind i husholdningsfilm inden.

Vælg selv, om du vil skære kagen i portionsstykker, inden du fryser den ned.

Hvor mange personer er der til?

Der er kage til ca. 10 kagesultne mennesker.

Hvilken slags chokolade er bedst at bruge?

Jeg foretrækker at bruge mørk chokolade med et kakaoindhold på 70% eller over. Du kan dog sagtens bruge en lysere chokolade, hvis du foretrækker det, eller bruge hvid chokolade, hvis du vil tilføje en lækker karamelliseret smag i kagen.

Skal der ikke smør eller olie i?

Nej, der skal ikke tilføjes noget fedtstof til kagen. Bananerne indeholder en del fedt, som gør kagen super svampet, så det ikke er nødvendigt at tilsætte smør eller olie.

Publiceret d.
29.04.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem