Blinis med rogn og æg

Disse lækre blinis er toppet med rogn, æg, purløg og en skøn creme, der er lavet på creme fraiche og flødeost. Blinis er små russiske pandekager, der oftest toppes med kaviar, men denne version er altså også helt forrygende.

Til 16 stk
  • 4 æg
  • 1 bdt purløg
  • 125 g flødeost naturel
  • 3 spsk creme fraiche 18 %
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1/2 citron
  • salt
  • peber
  • 16 blinis pandekager
  • 50 g ørredrogn (eller lakserogn)
  • purløg (Frisk)

Kog æggene, til de er smilende, og lad dem derefter køle af i koldt vand. Hvis du bruger æg i str. S/M, skal de lægges i kogende vand og have ca. 6 minutter. Hvis du bruger æg i str. M/L, skal de have ca. 7,5 minut i det kogende vand.

Læg 1/3 af purløgene til side. De skal bruges til pynt. Hak den resterende mængde, og rør den sammen med flødeost, creme fraiche og dijonsennep. Smag cremen til med citronsaft, salt og peber.

Kom cremen i en sprøjtepose, og sprøjt den på dine blinis. Skær æggene i kvarte, og læg et kvart æg på hver. Pynt med en lille teske ørredrogn, og klip lidt frisk purløg over som pynt.

Indsendt af
d.
05.01.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
05.01.17.
Kategori: