Blødende chokoladekage med karamel

Suveræne små chokoladekager med blødende midte og en ekstra overraskelse i form af flydende karamel. De er super nemme at lave og kan endda bages direkte fra fryseren. Så er det ekstra let at servere en imponerende dessert for dine gæster.

  • De lækreste blødende chokoladekager med karamel i midten
  • Karamellen venter inde i chokoladekagerne som en dejlig overraskelse
Til 10 stk
  • 125 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 3 æg
  • 110 g sukker
  • 55 g hvedemel
  • 1 knsp salt
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk instant espressopulver (kan udelades)
  • 10 Dumle

Smelt chokolade og smør ved lav varme. Pisk imens æg og sukker til en lys og luftig blanding. Rør chokolade-smørblandingen i.

Bland alle de tørre ingredienser sammen, og sigt det i dejen ad to omgange. Vend forsigtigt rundt efter hver tilsætning for at bevare så meget af dejens luftighed som muligt.

Fordel det meste af dejen i silikone- eller metalmuffinforme. De skal være cirka halvt fyldte, og der skal være lidt dej tilbage. Pak karamellerne ud af papiret, og skær hver karamel i fire stykker. Placér, hvad der svarer til en hel karamel, i midten af hver chokoladekage, og fordel resten af dejen over, så karamellen er lukket inde.

Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader i 10-11 minutter, så de stadigvæk er blødende indeni, men toppen af kagerne har sat sig.

Servér f.eks. kagerne med vaniljeis og friske bær.

Tip:
Efter du har lavet dejen, kan du komme den i muffinformene og sætte dem på køl, indtil de skal bruges. Så skal de bare have 12-13 minutter i ovnen. Chokoladekagerne kan også fryses rå - i så fald skal de bage 14-15 minutter fra frossen tilstand.

Publiceret d.
09.01.17.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem