Brownie uden mel

Denne skønne brownie bages helt uden mel, så den karakteristiske chokoladesmag træder endnu mere frem. Kagen bliver samtidig ekstra blød og lækker indeni, men beholder den sprøde skorpe udenpå.

Til 1 bradepande
  • 400 g mørk chokolade
  • 250 g smør
  • 200 g hasselnødder
  • 6 æg
  • 300 g sukker
  • 6 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt

Hak chokoladen groft, og skær smørret ud i mindre stykker. Smelt chokolade og smør i en skål over vandbad. Lad det køle en smule af.

Tilbered imens hasselnødderne. Hak nødderne groft, og rist dem på en tør pande ved middelhøj varme, til de tager farve. Lad nødderne køle lidt af.

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse. Rør den afkølede chokolademasse i. Sigt kakaopulver, vaniljesukker og salt i massen, og vend det forsigtigt sammen. Vend også de ristede hasselnødder forsigtigt i.

Beklæd en bradepande på 32 x 32 cm med bagepapir – hvis du ikke har en bageplade på denne størrelse, kan du folde lidt stanniol sammen og lægge det i en større bradepande som en lille skillevæg, så bradepanden får den ønskede størrelse.

Bag kagen i ca. 25 minutter ved 175 grader, til den er fast i overfalden over det hele. Kagen må gerne være lidt flydende indeni, da den sætter sig på køl.

Tip:
Kom evt. kagen i fryseren, hvis den skal sætte sig hurtigere – så er den også lettere at skære ud bagefter.

Indsendt af
d.
24.08.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
24.08.17.
Kategori: