Brownie med hindbærmousse

En uimodståelig sammensætning af sød og intens brownie med frisk og blød hindbærmousse. Kagen er ideel til at lave i forvejen, da den skal stå på køl i mindst tre timer inden servering.

Til 1 springform

Brownie

  • 125 g smør
  • 200 g mørk chokolade (80%)
  • 1 dl sukker
  • 3 æg
  • 1/2 dl hvedemel

Hindbærmousse

  • 100 g frosne hindbær
  • evt. 1 spsk sukker
  • saften fra 1/2 citron (1/2 citron svarer til ca. 2 spsk. citronsaft)
  • 250 ml fløde
  • 1 ds kondenseret mælk (410g)

Klik her og få e-kogebogen med de lækreste kager - helt gratis.

Brownie:
Smelt smør, chokolade og sukker i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og hæld massen over i en skål. Lad det stå og køle lidt af.

Rør så æg i ét ad gangen. Sigt melet i, og rør det hele godt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform (22 cm), og hæld dejen heri. Bag kagen i ca. 15-20 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af, imens hindbærmoussen laves.

Hindbærmousse:
Kom de frosne bær i en gryde ved svag varme. Giv dem så et opkog, og mos dem godt. Tilsæt sukker, hvis hindbærrene er for sure.

Si hindbærmassen, så frøene skilles fra – det, der sies fra, kan bruges til at servere sammen med kagen senere. Man kan også godt bruge hele massen i kagen, men så får den en anden konsistens.

Lad hindbærsaften køle af, og tilsæt citronsaft.

Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt den kondenserede mælk og hindbærsaften i.

Fordel massen ud over den helt afkølede brownie, og stil kagen på køl i mindst 3 timer eller natten over.

Indsendt af
d.
02.10.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.10.15.
Kategori: