Brownie med hindbærmousse

En uimodståelig sammensætning af sød og intens brownie med frisk og blød hindbærmousse. Den flotte kage er ideel til at lave i forvejen, da den skal stå på køl i mindst tre timer inden servering.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Et lækker stykke brownie med hindbærmousse på toppen.
  • Den intense chokoladekage passer så godt med den silkebløde mousse.
Til 1 springform

Brownie

  • 125 g smør
  • 200 g mørk chokolade (80%)
  • 1 dl sukker
  • 3 æg
  • 1/2 dl hvedemel

Hindbærmousse

  • 100 g frosne hindbær
  • evt. 1 spsk sukker
  • saften fra 1/2 citron (1/2 citron svarer til ca. 2 spsk. citronsaft)
  • 250 ml fløde
  • 1 ds kondenseret mælk (410g)

Brownie:

Smelt smør, chokolade og sukker i en gryde ved lav varme. Tag gryden af varmen, og hæld massen over i en skål. Lad det stå og køle lidt af.

Rør så æg i ét ad gangen. Sigt melet i, og rør det hele godt sammen.

Kom bagepapir i bunden af en springform (22 cm), og hæld dejen heri. Bag kagen i ca. 15-20 minutter ved 175 grader. Lad kagen køle helt af, imens hindbærmoussen laves.

Hindbærmousse:

Kom de frosne hindbær i en gryde ved svag varme. Giv dem så et opkog, og mos dem godt. Tilsæt sukker, hvis hindbærrene er for sure.

Si hindbærmassen, så frøene skilles fra – det, der sies fra, kan bruges til at servere sammen med kagen senere. Man kan også godt bruge hele massen i kagen, men så får den en anden konsistens.

Lad hindbærsaften køle af, og tilsæt citronsaft.

Pisk fløden til flødeskum, og vend forsigtigt den kondenserede mælk og hindbærsaften i.

Fordel massen ud over den helt afkølede brownie, og stil kagen på køl i mindst 3 timer eller natten over.

Indsendt af
d.
02.10.15.
Kategori:

Video: Nem brownie med hindbærmousse

Se hvor nem både brownie og mousse er at lave i denne video.

Kan jeg bruge andet end kondenseret mælk?

Nej, desværre kan kondenseret mælk ikke undværes i denne hindbærmoussekage. Det er nemlig den, der sammen med syren fra citronsaften og de frosne hindbær får moussen til at sætte sig - helt uden brug af husblas.

Fakta om opskriften

Oprindelse: Det amerikanske køkken
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Trækketid i køleskabet: Minimum 3 timer

Næringsindhold

pr. personhele portionen
Kalorier427 kcal5119 kcal
Kulhydrat34 g404 g
Protein7 g82 g
Fedt29 g352 g


*Se her hvordan vi beregner næringsindholdet.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem