Chili con carne (langtids)

Den mexicanske gryderet, chili con carne, her i en langtidssimret udgave, så smagen får ekstra dybde og kraft. Du kan selv justere mængden af chili og gøre retten enten mildere eller stærkere alt efter ønske.

Til 6 personer
  • 2 gulerødder
  • 3 løg
  • 3 peberfrugter
  • 2 spsk olie
  • 4 1/2 fed hvidløg
  • 500 g hakket oksekød
  • 2 spsk spidskommen
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk chiliflager (justér selv alt efter, hvor stærk, du vil have retten)
  • 70 g tomatpuré
  • 1 1/2 spsk whisky (kan undlades)
  • 2 tsk brun farin
  • 1200 g tomatpassata
  • 2 dl oksebouillon
  • 2 ds kidneybønner i chilisauce
  • 30 g mørk chokolade 80%
  • salt
  • peber

Serveringsforslag

  • ris
  • guacamole
  • creme fraiche
  • tortillachips

Skræl gulerødderne, og skær dem i fine tern. Pil løgene, og hak dem. Fjern kerner og hvide hinder fra peberfrugterne, og skær dem i tern.

Steg grøntsagerne i en gryde/sautépande i olien ved middelvarme i ca. 10 minutter. Pil hvidløg, hak dem, og tilsæt dem.

Skub grøntsagerne til side, og skru lidt op for varmen. Brun det hakkede oksekød grundigt af, og tilsæt spidskommen, koriander og chiliflager. Lad krydderierne riste med et par minutter, og tilsæt derefter tomatpuré og whisky. Lad også dette riste et par minutter.

Kom brun farin, tomatpassata, oksebouillon, kidneybønner (inkl. sauce) og den mørke chokolade i retten, og rør rundt, til den mørke chokolade er smeltet.

Skru ned på svag varme, og lad chili con carnen simre i 2-2 1/2 time under låg. Smag til med salt og peber.

Servér f.eks. retten med kogte ris, guacamole, creme fraiche og/eller tortillachips.

Tip:
Du kan også lade retten simre færdig i ovnen ved 170 grader - så skal gryden/panden blot dækkes med låg eller et stykke sølvpapir.

Indsendt af
d.
19.12.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
19.12.17.
Kategori: