Chili con chorizo

Få varmen med en spicy chili con chorizo. Den krydrede pølse giver ekstra styrke og smag til denne klassiske simreret, som er let at gå til – selv for en nybegynder.

Til 4 personer
  • 200 g chorizopølse
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 500 g hakket oksekød
  • 4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 peberfrugter
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 spsk tomatpuré
  • 3 ds kidneybønner i chilisauce
  • 2 dl bouillon (f.eks. okse eller svin)
  • salt
  • peber

Topping

  • creme fraiche
  • evt. frisk koriander

Fjern eventuelt skind fra chorizopølsen, og skær den derefter i små tern. Kom ternene i en gryde, og lad dem stege ved lav varme.

Når chorizoen har afgivet godt med fedt, tilsættes stødt koriander og spidskommen, og der skrues op på høj varme. Oksekødet tilsættes og brunes.

Hak løg, og snit hvidløg fint. Kom dem i gryden, og lad dem svitse et øjeblik. Skru derefter ned til middel varme.

Skær peberfrugterne i tern, og kom dem i gryden. Lad det stege et par minutter.

Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré og kidneybønner (inkl. chilisaucen). Tilsæt bouillon, og lad retten simre under låg i minimum 5 minutter.

Smag til med salt og peber.

Chili con chorizo kan f.eks. serveres med ris og en klat creme fraiche og frisk koriander på toppen.

Indsendt af
d.
15.01.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.01.15.
Kategori: