Chili con carne med skært kød

Chili con carne er en klassisk mexicansk ret. Denne udgave skiller sig ud ved at være med skært kød i stedet for hakket oksekød.

Selvom den er nem at lave, er den med både kød og bønner mættende og fuld af protein. Du bestemmer selv hvor stærk retten skal være. Hvis du sparer på chilien, kan børnene også være med. Resterne kan bruges til en mexicansk lasagne.

Til 6 personer
  • 4 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 kg skært oksekød
  • 4 peberfrugter
  • 3 ds kidneybønner i chilisauce
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 1/2 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 2 spsk brun farin
  • chilipulver efter smag
  • evt. frisk chili efter smag
  • salt

tilbehør

  • evt. ris
  • evt. creme fraiche
  • evt. frisk koriander

Resterne kan bruges til

Hak løgene og skær kødet i mundrette stykker. Svits løg og kød i olien i en stor gryde. Skær peberfrugterne i grove tern og kom dem i gryden.

Tilsæt kidneybønner (inklusiv chilisaucen) og lad retten simre under låg i 30 minutter.

Tilsæt hakkede tomater, stødt koriander, spidskommen og brun farin, og lad retten simre yderligere 1:30 time uden låg. Rør rundt i gryden undervejs.

Smag til med chilipulver, salt og evt. frisk chili efter smag.

Servér med ris, creme fraiche og friskhakket koriander eller bare som den er.

Indsendt af
d.
09.11.12.
Kategori:

Næringsindhold for chili con carne

pr. 100 grampr. personhele portionen
Kalorier115 kcal602 kcal3613 kcal
Kulhydrat10 g50 g302 g
Protein9 g49 g296 g
Fedt4 g22 g132 g


Næringsberegningen omfatter kun selve opskriften på chili con carne med skært kød - ikke tilbehør og topping (ris, creme fraiche og frisk koriander).

Indsendt af
d.
09.11.12.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem