Chili con carne med skært kød

Chili con carne er en klassisk mexicansk ret. Denne udgave skiller sig ud ved at være med skært kød i stedet for hakket oksekød.

Selvom den er nem at lave, er den med både kød og bønner mættende og fuld af protein. Du bestemmer selv hvor stærk retten skal være. Hvis du sparer på chilien, kan børnene også være med. Resterne kan bruges til en mexicansk lasagne.

Til 6 personer
  • 4 løg
  • 2 spsk olie
  • 500 g skært oksekød
  • 4 peberfrugter
  • 3 ds kidneybønner i chilisauce
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 spsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 spsk brun farin
  • chilipulver efter smag
  • evt. frisk chili efter smag

tilbehør

  • evt. ris
  • evt. creme fraiche
  • evt. frisk koriander

Resterne kan bruges til

Hak løgene og skær kødet i mundrette stykker. Svits løg og kød i olien i en stor gryde. Skær peberfrugterne i grove tern og kom dem i gryden.

Tilsæt kidneybønner og hakkede tomater. Tilsæt stødt koriander, spidskommen og brun farin.

Smag til med chilipulver og evt. frisk chili efter smag.

Lad retten simre lidt og servér den med ris, creme fraiche og friskhakket koriander eller bare som den er.

Indsendt af
d.
09.11.12.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.11.12.
Kategori: