Chili sin carne

Krydret rigtigt smager chili sin carne forrygende. Samtidig er det nemt at lave - også selvom du laver mad til mange munde. Retten indeholder ikke kød. Til gengæld er den pga. kidneybønnerne alligevel fyldig, mættende og rig på protein.

Til 4 personer
  • 4 løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 4 peberfrugter
  • 3 ds kidneybønner i chilisauce
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 spsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kardemomme
  • evt. 1 spsk røget paprika
  • chilipulver efter smag
  • 2 spsk rørsukker
  • limesaft
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • creme fraiche
  • cheddarost (Revet)

Hak løg og hvidløg og svits det i olien i en stor gryde. Skær peberfrugterne i grove tern og kom dem i gryden. Lad dem svitse et øjeblik, før kidneybønner og hakkede tomater tilsættes.
Lad retten simre under låg i minimum 10 minutter.

Tilsæt krydderier og rørsukker. Smag til med limesaft, salt og peber.

Server chili sin carne med en klat creme fraiche og revet cheddarost.

Indsendt af
d.
25.06.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.06.13.
Kategori: