Chili sin carne

Krydret rigtigt smager chili sin carne forrygende. Samtidig er det nemt at lave - også selvom du laver mad til mange munde. Retten indeholder ikke kød. Til gengæld er den pga. kidneybønnerne alligevel fyldig, mættende og rig på protein.

  • Chili sin carne serveret med en klat creme fraiche og cheddar på toppen.
Til 4 personer
  • 4 løg eller rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 4 peberfrugter
  • 3 ds kidneybønner i chilisauce
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1 spsk koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • 1/2 tsk kardemomme
  • evt. 1 spsk røget paprika
  • chilipulver efter smag
  • 2 spsk rørsukker
  • limesaft
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • creme fraiche
  • cheddarost (Revet)

Hak løg og hvidløg og svits det i olien i en stor gryde. Skær peberfrugterne i grove tern og kom dem i gryden. Lad dem svitse et øjeblik, før kidneybønner og hakkede tomater tilsættes.
Lad retten simre under låg i minimum 10 minutter.

Tilsæt krydderier og rørsukker. Smag til med limesaft, salt og peber.

Server chili sin carne med en klat creme fraiche og revet cheddarost.

Publiceret d.
25.06.13.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem