Chokoladeis med nødder

Flødeis, chokolade og pecannødder. Mums. Det er tre ting som bare går godt i spænd, hvorfor denne isvariant er en fænomenal all-time favorit. Den knasende fornemmelse af hakkede nødder bidrager til en spændende, varieret konsistens.

Til 4 personer
  • 125 g mælkechokolade
  • 75 g pecannødder
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1/2 l piskefløde
  • 25 g flormelis
  • 100 g sukker
  • 4 pasteuriserede æggeblommer

Kom flormelis, sukker og æg i en skål og pisk i ca. 10 minutter.

Kom piskefløden i en anden skål og pisk til en tyk flødeskum. Kom halvdelen af flødeskummet over i æggemassen, og vend forsigtigt med en dejskraber. Tilsæt resten af flødeskummet samt kakaopulver og vend det ligeledes forsigtigt i massen.

Kom blandingen i en ismaskine i 15-20 minutter til den har en softice konsistens. Hvis din ismaskine ikke er stor nok, kan massen køres af flere gange.

Hak nødder og chokolade. Tag isen op af ismaskinen og bland den en skål med nødderne og chokoladen.

Fordel chokoladeisen i en passende form, og sæt den i fryseren med det samme.

Efter nogle timer er den frossen og klar, men den kan også sagtens gemmes nogle dage før den spises.

Indsendt af
d.
31.07.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
31.07.13.
Kategori: