Chokoladekage med hindbærmousse

Lækker og svampet chokoladekage med hindbærmousse på toppen. Kagen kombinerer på fineste vis den intense smag af chokolade med en frisk og syrlig hindbærsmag. Mums!

Til 1 bradepande

Chokoladekage

  • 200 g smør
  • 6 spsk kakaopulver
  • 4 æg
  • 500 g sukker
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 300 g hvedemel

Hindbærmousse

  • 300 g frosne hindbær
  • 4 blade husblas
  • 100 g flødeost naturel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 spsk flormelis
  • 2 1/2 dl piskefløde
  • 1 spsk sukker

Smelt smørret i en gryde, og tag så gryden af blusset. Bland kakaoen i, og lad massen køle af, til den er lunken.

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og rør smørret i lidt ad gangen. Rør vaniljesukker og mel i, og bland det hele sammen til en ensartet dej.

Hæld dejen i en bradepande (ca. 30x40 cm) med bagepapir, og bag chokoladekagen midt i ovnen ved 170 grader i ca. 35 minutter – bagetiden kan variere alt efter ovn, men kagen er færdig, når du stikker en strikkepind i kagen, og der ikke længere sidder dej på pinden.

Lad kagen køle helt af i formen.

Hindbærmousse:
Hæld de frosne bær i en gryde, og lad dem koge op i 6-8 minutter. Kom husblassen i en skål med koldt vand, og lad det ligge i ca. 5 minutter.

Si de kogte hindbær over en skål. Mos dem igennem sien med en ske, så det kun er kernerne fra hindbærrene, der er tilbage i sien. Kassér kernerne.

Vrid husblassen fri for vand, og rør den i den varme hindbærpuré. Rør derefter flødeost, vaniljesukker og flormelis i puréen.

Pisk fløde og sukker til flødeskum. Vend forsigtigt hindbærpuréen i flødeskummen med en dejskraber.

Fordel hindbærmoussen ud over den afkølede chokoladekage, og stil den på køl i ca. 1 time, til moussen er stivnet.

Indsendt af
d.
06.06.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.06.17.
Kategori: