Hindbærtærte med marcipan

Den ultimative dessert. Hjemmelavet, lun hindbærtærte. Fremgangsmåden er overskuelig og tærten en kompleks kombination af de bedste ting: Klassisk tærtedej, en sød, frisk hindbærblanding samt marcipanfyld, som giver den rette antydning af karakteristisk marcipansmag, uden at den bliver for dominerende.

Til 1 stk

Dej

  • 150 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • Korn fra 1 vaniljestang
  • 125 g smør
  • 1 æg (mellemstort)

Hindbærsyltetøj

  • 300 g frosne hindbær
  • 25 g sukker

Fyld

  • 150 g marcipan (revet)
  • 100 g sukker
  • 150 g smør
  • 50 g hvedemel

Start med dejen:
Kom mel, sukker, vaniljekorn og smør i en skål og smuldr det sammen. Tilsæt æg og ælt.
Kom dejen i køleskab i minimum 15 minutter.

Hindbærsyltetøj:
Kom hindbær og sukker i en gryde og kog i 5 minutter.

Marcipanfyld:
Bland marcipan, sukker, smør og mel og ælt det sammen.

Saml hindbærtærten:
Tag dejen ud af køleskabet. Rul den ud og kom den i en smurt form.
Kom 1/3 af marcipanmassen i og så hindbærfyldet. Afslut med resten af marcipanmassen.

Tærten bages ved 175 grader i 30-40 minutter.

Indsendt af
d.
18.03.13.
Kategori:
Indsendt af
d.
18.03.13.
Kategori: