Cookies med skumfiduser

Disse cookies bliver ekstra søde og sprøde, fordi de små stykker af skumfidus smelter i ovnen og bliver helt karamelagtige. Det smager af en klassisk chocolate chip cookie med et twist.

Til 24 stk
  • 1 æg
  • 50 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 75 g smør
  • 25 g mini skumfiduser
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1/2 tsk salt (fint)
  • 1/2 tsk natron
  • 60 g mørk chokolade
  • 30 g hasselnødder

Rør æg, brun farin og sukker sammen.
Smelt smørret, og rør det i. Det må ikke være for varmt.
Skær hver miniskumfidus i fire stykker. Bland dem herefter i dejen.
Bland mel, vaniljesukker, salt og natron, og sigt det i dejen. Rør, til dejen er ensartet.

Hak chokoladen og hasselnødderne groft, og bland dem i dejen. Form dejen til kugler (det antal cookies, du vil bage), og pres dem flade. Sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir, og sæt den i køleskabet i 1/2-1 time.

Sæt ovnen på 175 grader, og tag dine cookies ud af køleskabet. Kom dem i ovnen, mens de stadig er hårde og kolde. Så holder de formen.

Bag dem i 8-10 minutter afhængigt af ovnen. De skal være gyldne på toppen og i siderne. Lad dem derefter køle af på en rist.

Tip: De smager ekstra godt, hvis de bliver serveret med et glas kold mælk til.

Indsendt af
d.
31.08.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
31.08.15.
Kategori: