Nemme småkager med havregryn og mandler

Her får du opskriften på nogle af de nemmeste småkager, man kan lave. De er fyldt med havregryn og mandler, og man kan også tilsætte rosiner, hvis man kan lide det. Småkagerne kan holde sig i op til flere uger i en småkagedåse - hvis man altså kan lade være med at spise dem.

Til 40 stk
  • 80 g sukker
  • 80 g brun farin
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 110 g smør (stuetemperatur)
  • 1 æg
  • 100 g hvedemel
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk salt
  • 3 dl havregryn (jeg brugte grovvalsede)
  • 60 g rosiner (kan evt. udelades)
  • 80 g mandler

Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker og smør til en lys og luftig masse. Pisk ægget i.

Sigt hvedemel, natron og salt i dejen, og rør det hele sammen.

Tilsæt havregryn og rosiner. Hak mandlerne og rør dem i dejen.

Stil dejen på køl i en halv times tid.

Form dejen til mindre kugler, og tryk dem lidt flade. Sæt dem på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 190 grader i 8-10 minutter. Lad dem køle af på en rist.

Indsendt af
d.
19.12.18.
Kategori:

Småkagerne kan holde sig i lang tid, hvis de bliver opbevaret i en småkagedåse.

Indsendt af
d.
19.12.18.
Kategori: