Crispy kylling i airfryer
Det er nemt at lave crispy kylling i airfryer'en og det tager kun 20 minutter. Kyllingen bliver dejligt sprød udenpå og saftig indeni.
Ingredienser
til 2 personer- ca. 300 g kyllingeinderfilet eller kyllingebryst
- 1 æg
- 1 1⁄2 dl panko rasp eller alm. rasp eller knuste cornflakes
- 1 tsk paprika eller hvidløgspulver eller andet krydderi efter smag
- salt
- peber
- 2 spsk olie (gerne på spray)
Sådan laver du crispy kylling i airfryer
Hvis du bruger kyllingebryst så start med at skære dem i mindre stykker (samme størrelse som kyllingeinderfileter har).
Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen med en gaffel.
Kom pankorasp (eller alm. rasp) i en anden dyb tallerken sammen med krydderi, salt og peber. Bland det godt sammen.
Dyp kyllingestykkerne i æg, lad overskydende æg dryppe af og vend dem i rasp. Læg dem på en tallerken og spray dem med olie på begge sider.
Tip: Hvis du ikke har en oliespray kan du i stedet dryppe olien over kyllingestykkerne. Du kan også piske olien sammen med ægget, men jeg synes at kyllingen får en mere crispy overflade, hvis olien sprayes på.
Tid og temperatur
Læg kyllingestykkerne i airfryer-kurven i ét enkelt lag (hvis de ligger ovenpå hinanden har de sværere ved at blive sprøde).
Bag dem ved 200 grader i 10-14 minutter (afhænger af hvor godt din airfryer varmer). Kig til dem efter 7-8 minutter - i nogle airfryers skal kyllingen vendes for at blive sprød på begge sider.
Hvis din airfryer kun kan gå op til 180 grader, kan du blot give kyllingen lidt længere tid.
Godt tilbehør til kylling - se gode idéer her
Skal der ikke bruges mel til paneringen?
Jeg har både prøvet at lave paneret kylling med og uden hvedemel (altså hvor kyllingen først vendes i mel og dernæst æg og rasp). Jeg synes ikke det gør nogen forskel. Hvedemelet gør at der kan hænge en lille smule mere rasp fast til kyllingen, men jeg synes ikke at de bliver mere sprøde af det.
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret eller snack
Oprindelse: Det amerikanske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold for crispy kylling i airfryer
pr. person | total | |
---|---|---|
Kalorier | 384 kcal | 767 kcal |
Kulhydrat | 14 g | 28 g |
Protein | 39 g | 78 g |
Fedt | 19 g | 38 g |