Dressing til bulgursalat
Den her dressing har simpelthen så meget smag. Den passer rigtig godt til bulgursalat og den er let at røre sammen.
Ingredienser
til 4 personer- 1 dl olivenolie
- 1⁄2 dl citronsaft eller eddike (f.eks. balsamico)
- skal fra 1 økologisk citron
- 2 spsk honning (eller sukker)
- salt
- peber
- evt. 1⁄2 tsk spidskommen
- evt. 1⁄4 fed hvidløg
Sådan laver du dressingen
Skyl citronen og riv skallen på den fine side af rivejernet. Det er kun den gule skal der skal bruges (ikke det hvide - det er bittert).
Pil hvidløget og riv det ligeledes på den fine side af rivejernet (hvidløg kan udelades).
Kom citronskal, hvidløg og honning i en skål. Krydr med salt, peber og evt. spidskommen (spidskommen kan udelades).
Rør olien i lidt ad gangen, så honningen kan nå at “optage” olien.
Pres citronsaften og rør den i lidt ad gangen.
Smag dressingen til. Hvis den er for sød tilsættes mere citronsaft, og hvis den er for syrlig tilsættes mere honning.
Tip:
Det er ekstra nemt, at ryste dressingen sammen i et rent syltetøjsglas eller anden beholder med låg. Så putter man bare alle ingredienserne i og ryster dem sammen.
Hvis du hellere vil have en creme fraiche dressing til bulgursalaten, kan jeg anbefale den her:God creme fraiche dressing med krydderurter
Hvor længe kan dressingen holde sig?
Den kan sagtens holde sig 3-4 dage i køleskabet.
Fakta om opskriften
Måltid: Tilbehør
Oprindelse: Det mellemøstlige køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for dressing til bulgursalat
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 520 kcal | 241 kcal | 963 kcal |
Kulhydrat | 21 g | 10 g | 38 g |
Protein | 0 g | 0 g | 0 g |
Fedt | 49 g | 23 g | 90 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve dressingen (ikke salaten).