Focaccia med oliven

Dette lækre focaccia er lavet med oliven, der både hakkes og blandes i dejen og pynter på toppen sammen med frisk timian og havsalt. Opskriften er meget nem, og focacciaen passer perfekt til suppe eller salat.

  • Dejlig focaccia med oliven og frisk timian
  • Det bløde italienske brød har både oliven indeni og som pynt på toppen

Til 1 bradepande

Opløs gæren i vandet. Tilsæt salt og de to slags mel, og rør med en grydeske, til dejen er ensartet. Lad den hvile i 45 minutter.

Hak en tredjedel af de sorte oliven, og ælt dem ind i dejen med en grydeske. Lad den hvile i yderligere 1 time.

Kom lidt af olivenolien i bunden af en bradepande foret med bagepapir. Hæld dejen ud i bradepanden, og pres den ud i siderne. Det er normalt ikke muligt at gøre fuldstændigt, da dejen trækker sig sammen. Lad den derfor hvile i 10 minutter, og pres den så helt ud i hjørnerne.

Forvarm ovnen til 230 grader varmluft, og lad focacciaen efterhæve i den halve time, det tager. Hæld olivenolien ud over dejen, men hold lidt tilbage.

Tag timianbladene af kvistene, og drys dem over dejen. Kom vand på hænderne, og tryk huller i dejen. Drys til sidst med havsalt og de resterende to tredjedele af de sorte oliven.

Bag focacciaen i 12-15 minutter, til den er gylden. Bagetiden varierer lidt fra ovn til ovn.

Pensl den færdigbagte focaccia med den resterende olivenolie, og lad den køle af.

Indsendt af
d.
09.11.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.