Fyldte chokolader med karamel

Lad dig ikke skræmme af ordet ”chokoladetemperering”, for disse fyldte chokolader med cremet fyld af karamel og sprøde hasselnødder er virkelig alt besværet værd. Og heldigvis er karamellen super nem at lave.

  • Lækre fyldte chokolader med snasket karamel og sprøde hasselnødder indeni
Til 21 stk
  • 1 ds kondenseret mælk
  • 21 hasselnødder
  • 250 g chokolade 70 %

Karamellen:
Tag papiret af dåsen med kondenseret mælk, og sørg for, at den er helt ren. Kom den i en gryde, og dæk den med vand. Bring vandet i kog, og skru derefter ned for varmen. Lad dåsen simre i gryden i tre timer, og lad den derefter køle helt af. Det tager et par timer. Fyld derefter karamellen i en stærk sprøjtepose.

Rist hasselnødderne på en tør pande, og gnid derefter skallen af. Lad hasselnødderne køle af.

Chokoladetemperering:
Hak chokoladen fint, og smelt 2/3 af den over vandbad. Den skal op på 48-50 grader. Bland den smeltede chokolade i skålen med den hakkede, usmeltede chokolade. Tilsæt kun lidt ad gangen, og rør grundigt. Chokoladen skal op på ca. 32-33 grader.

Hæld chokoladen i en fast form, og sørg for, at hullerne er helt dækket til. Hæld derefter chokoladen ud. Bank på formen, så du får en tynd chokoladeskal, og skrab overskydende chokolade af med en paletkniv. Kom formen i køleskabet i et par minutter.

Fyld chokoladerne 1/3 op med karamel, og læg derefter en hasselnød i.
Fyld ekstra karamel i, men sørg for, at det ikke går op til kanten – der skal nemlig være plads til ekstra chokolade.
Hæld resten af chokoladen over, så alle huller er fyldt helt op, og skrab overskydende chokolade af. Kom derefter formen i fryseren i 20 minutter. Vend forsigtigt formen på hovedet, så chokoladerne falder ud. Hvis de ikke falder ud af sig selv, kan du slå formen i bordet (ikke alt for hårdt), så de falder ud.

Publiceret d.
09.05.16.
Kategori:
Hvor mange stjerner giver du?
Stem