Glutenfri makroner
Nem opskrift på glutenfrie makroner med mandelmel. Det tager kun 10 minutter - så er de klar til at komme i ovnen.
Ingredienser
til 20 stk- 50 g mandelmel
- 100 g flormelis
- 1 æggehvide
Sådan laver du glutenfrie makroner
Forvarm ovnen til 150 graders varmluft.
Kom mandelmel, flormelis og æggehvide i en skål. Pisk det til en tyk og ensartet dej med en el-pisker.
Kom dejen i en sprøjtepose og tryk den ud i små klatter på en bageplade med bagepapir. Du kan også lave klatterne med to teskeer, hvis du ikke har en sprøjtepose, eller trille dem runde med hænderne og trykke dem lidt flade (så bliver de pænere end hvis du bare bruger teskeer).
De skal ca. have en diameter på størrelse med en 2-krone (de hæver meget under bagningen).
Bag makronerne i ca. 15-20 minutter, eller til de er let gyldne.
Lad dem køle helt af på en rist.
Tip:
Man kan også bage store makroner, som jeg har beskrevet i denne opskrift (de er også glutenfri):
Makroner
Glutenfrie kager og desserter med makroner
Makronkage
Nem dessert
Den ultimative rabarbertrifli med makroner og vaniljecreme
Eller hvad med en gammeldags æblekage?
Hvor kan man købe glutenfri makroner?
Jeg har flere gange købt glutenfri makroner i Bilka, og jeg tror også at de har dem i Føtex (begge butikker er jo en del af Salling).
Rema 1000 plejer også at have et fint udvalg af glutenfri produkter, men jeg ved ikke om de har makroner.
Glutenfrie makroner er typisk også markant dyrere at købe end "almindelige" makroner, så for det meste bager jeg dem selv (de hjemmebagte smager også bedre).
Fakta om opskriften
Måltid: Dessert
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Arbejdstid i køkkenet:
Bagetid:
Samlet tidsforbrug:
Næringsindhold
| pr. stk. | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 36 kcal | 728 kcal |
| Kulhydrat | 5 g | 103 g |
| Protein | 1 g | 14 g |
| Fedt | 1 g | 27 g |
Næringsberegningen pr. stk. tager udgangspunkt i, at portionen giver 20 stk.