Græskarsuppe med rejer

Smagen af græskarsuppe er meget afhængig af, hvilke slags græskar der bruges. Brug hokkaido- eller buttercup-græskar i madlavning. De er ikke de flotteste græskar, men de smager bedst.

Rejerne i suppen giver den bid, mens safran og lime giver ekstra smag. Suppen kan indgå i en middag som en velsmagende forret, men kan også udgøre et lunende måltid i sig selv.

Til 3 personer
  • 1 kg græskar
  • 3 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk smør
  • 1 l hønsebouillon
  • evt. 1 knsp safran
  • 2 dl madlavningsfløde (eller mælk - afhængig af ønsket konsistens/smag)
  • salt
  • peber

tilbehør

  • 300 g rejer (drænet vægt)
  • creme fraiche
  • limesaft

Skræl græskarret og skrab kernerne ud med en ske. Skær græskarkødet i mindre stykker. Hak løg og hvidløg.

Svits løg, hvidløg og græskarstykker i smørret i en gryde.

Tilsæt hønsebouillon og evt. safran. Lad suppen simre under låg til græskarstykker er møre.

Tag gryden af varmen og blend græskarsuppen med en stavblender (eller blend den i en alm. blender eller food processor).

Bring suppen i kog igen, og tilsæt fløde/mælk under omrøring. Smag til med salt og peber.

Pres rejerne fri for lage og kom dem i en skål.

Servér den varme græskarsuppe med rejer, en klat creme fraiche og dråber af limesaft.

Indsendt af
d.
09.11.12.
Kategori:
Indsendt af
d.
09.11.12.
Kategori: