Gulerodsboller med havregryn

Virkelig gode gulerodsboller med havregryn, der giver lidt fibre og struktur uden at det går ud over bollernes luftighed.

Til 15 stk
  • 50 g gær
  • 1/2 l vand (lunkent - ikke varmt)
  • 4 gulerødder (á ca. 70 gram)
  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 200 g havregryn
  • Ca. 400 g hvedemel

Rør gæren ud i vandet i en skål.
 
Skræl gulerødderne og riv dem på et rivejern. Kom dem i skålen.
 
Rør olie, salt og havregryn i. Bland hvedemelet i lidt af gangen indtil dejen har en passende konsistens - den skal være fugtig men "slippe" skålen.
 
Lad dejen hæve tildækket i 1 time.
 
Form dejen til boller og læg dem på en bageplade med bagepapir (dejen skal IKKE æltes igen). Lad gulerodsbollerne hæve i yderligere ½ time.
 
Forvarm ovnen til 250 grader. Sæt bollerne ind og skru ned på 200 grader. Bag gulerodsbollerne i ca. 15-20 minutter afhængig af ovn. Prøv at banke på dem - hvis de lyder hule, så er de færdige.

Indsendt af
d.
22.02.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.02.16.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem