Hjemmelavede Bastogne kiks

Du kan nemt lave lækre hjemmelavede Bastogne kiks med denne simple opskrift. Småkagerne passer perfekt til en kop te eller kaffe, og de spreder den skønneste duft, når de bliver bagt.

Til 50 stk
  • 150 g smør (blødt)
  • 100 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 50 g sirup
  • 1 æg (M/L)
  • skal fra 1/2 økologisk citron (kan udelades)
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk fint salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme

Pisk smør, brun farin, rørsukker og sirup sammen. Rør ægget i.

Riv citronskal, og rør også dette i.

Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt, kanel, vaniljesukker, stødt ingefær og stødt kardemomme, og sigt det i. Bland det hele godt sammen.

Sæt dejen på køl i en times tid. 

Tril kugler af dejen, og pres dem lidt flade. Lav et aftryk med en gaffel i hver kage.

Bag Bastogne kiksene i ca. 12 minutter ved 180 grader. Bagetiden afhænger af ovnen.

Indsendt af
d.
04.04.18.
Kategori:
Indsendt af
d.
04.04.18.
Kategori: