Hjemmelavede Bastogne kiks

Du kan nemt lave lækre hjemmelavede Bastogne kiks med denne simple opskrift. Småkagerne passer perfekt til en kop te eller kaffe, og de spreder den skønneste duft, når de bliver bagt.

5,0  –  2 stemmer  –  Stem her
  • Sprøde og lækre Bastogne kiks - perfekte til en kop varm te
  • Bastogner passer også til kaffe, og de kan holde sig i lang tid i en kagedåse
  • Kiksene bliver dejligt sprøde.
Til 50 stk
  • 150 g smør (blødt)
  • 100 g brun farin
  • 100 g rørsukker
  • 50 g sirup
  • 1 æg (M/L)
  • skal fra 1/2 økologisk citron (kan udelades)
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1/4 tsk fint salt
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1 tsk stødt ingefær
  • 1 tsk kardemomme

Pisk smør, brun farin, rørsukker og sirup sammen. Rør ægget i.

Riv citronskal, og rør også dette i.

Bland hvedemel, bagepulver, natron, salt, kanel, vaniljesukker, stødt ingefær og stødt kardemomme, og sigt det i. Bland det hele godt sammen.

Sæt dejen på køl i en times tid. 

Tril kugler af dejen, og pres dem lidt flade. Lav et aftryk med en gaffel i hver kage.

Bag Bastogne kiksene i ca. 12 minutter ved 180 grader. Bagetiden afhænger af ovnen.

Se også:
Hjemmelavede franske vafler

Indsendt af
d.
04.04.18.
Kategori:

Video: Sprøde Bastogne kiks

Se hvordan dine hjemmebagte Bastogne kiks bliver helt perfekte.

Ofte stillede spørgsmål

Få svar på de typiske spørgsmål om opskriften.

Hvor lang tid tager de at lave?

Arbejdstid i køkkenet:
Hviletid i køleskabet: 1 time
Bagetid:

Hvor kommer Bastogne kiks fra?

Den sprøde småkage stammer oprindeligt fra det belgiske køkken, men er sidenhen blevet meget populær i de nordiske lande samt Holland, Frankrig og Tyskland.

Næringsindhold for opskriften

pr. kikshele portionen
Kalorier61 kcal3068 kcal
Kulhydrat8 g421 g
Protein1 g38 g
Fedt3 g134 g


Sådan har vi beregnet næringsindholdet

Hvor mange stjerner giver du?
Stem