Indisk kartoffelcurry

Den syrlige yoghurt, de bløde kartofler og de orientalske krydderier smelter sammen i munden, når du smager denne indiske kartoffelcurry. Den kan f.eks. serveres med ris eller brød til eller som tilbehør til kød.

Til 3 personer
  • 2 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 kg kartofler
  • 4 spsk smør
  • 2 spsk karry (mild)
  • 1 spsk stødt koriander
  • 1 spsk spidskommen
  • 1 spsk gurkemeje
  • 4 dl vand
  • 1 ds hakkede tomater
  • 100 g spinat
  • 2 dl naturel yoghurt
  • salt
  • evt. majsstivelse til jævning

Hak løg og hvidløg, og sæt det til side.

Skræl kartoflerne, og skær dem i mundrette stykker.

Smelt smørret i en gryde, og svits karry, koriander, spidskommen og gurkemeje deri.

Tilsæt løg, hvidløg og kartofler. Lad det svitse et minuts tid, inden vandet tilsættes. Lad det simre under låg i ca. 10 minutter, eller til kartoflerne er møre.

Tag låget af gryden, og tilsæt de hakkede tomater.

Skyl spinaten, og kom den i gryden. Når den er faldet sammen, tilsættes yoghurten.

Smag den indiske kartoffelcurry til med salt, og jævn den evt. med lidt majsstivelse, hvis det er nødvendigt.

Server f.eks. med ris.

Indsendt af
d.
15.01.15.
Kategori:
Indsendt af
d.
15.01.15.
Kategori: