Butter chicken – klassisk indisk opskrift

Den bedste opskrift på en af de lækreste indiske klassikere, nemlig butter chicken. Det er en fantastisk ret, der består af krydret kylling i en cremet tomatsauce med fløde.

Til 4 personer
  • 1 løg (a ca. 100 g)
  • 3 fed hvidløg
  • 1 rød chili (uden kerner)
  • ca. 20 g ingefær
  • 12 kardemommekapsler
  • 1/2 spsk olie (smagsneutral)
  • 40 g smør
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk paprika
  • 1/2 tsk spidskommen
  • 1/4 tsk stødt muskatnød
  • 70 g tomatpuré
  • 1 ds hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 1 dl piskefløde
  • 2 tsk honning
  • salt
  • citronsaft
  • 4 kyllingebryster
  • 2 spsk tandoori krydderi
  • frisk koriander eller persille til pynt

Hak løg, hvidløg, chili og ingefær, og kom det op i en gryde sammen med kardemommekapsler, olie og halvdelen af smørret. Svits det, til løgene er gennemsigtige.

Tilsæt chilipulver, paprika, spidskommen og muskatnød, og lad det svitse med i 2-3 minutter. Tilsæt derefter tomatpure, og lad også det svitse med et par minutter.

Tilsæt til sidst hakkede tomater og vand, og lad saucen simre i 10 minutter. Blend saucen, og passer den gennem en sigte, så kardemommekapsler og tomatkerner bliver siet fra.

Kom saucen tilbage i gryden, og tilsæt piskefløde og honning. Smag til med salt og citronsaft (ikke for meget).

Skær kyllingebryst i mundrette stykker, og krydr dem med tandoorikrydderi. Steg dem i den sidste halvdel af smørret på en pande, og kom dem derefter op i saucen.

Server butter chicken med ris, naanbrød eller chapati.

Tip:
Chili og chilipulver kan evt. udelades, hvis man ikke bryder sig om stærk mad.

Indsendt af
d.
07.02.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
07.02.17.
Kategori: