Kanelsnegle i bradepande

Dejlige kanelsnegle, der er bagt i bradepande, så de står tæt og dermed bevarer en blød og saftig krumme. Så er det også ekstra smart, hvis man skal have dem med til klassens time eller kagedag på arbejdet.

Gå til: IngredienserFremgangsmådeAntal kalorier m.m.2 andre kagesnegle du bare MÅ prøve

Til 30 stk
  • 4 1/2 dl sødmælk
  • 1 æg
  • 50 g sukker
  • 40 g gær
  • 800 g mel
  • 120 g smør (blødt)
  • 1 tsk salt

Kanelremonce

  • 150 g sukker
  • 1 spsk kanel
  • 150 g smør (blødt)
  • evt. lidt ekstra smør

Pynt

  • 150 g flormelis
  • vand
  • evt. krymmel

Kom sødmælk, æg, sukker og gær i en skål, og rør rundt, til det er ensartet. Tilsæt melet, og ælt dejen grundigt. Lad den hvile i 10 minutter.

Tilsæt smør og salt, og ælt videre, til dejen er ensartet og har samlet sig. Dæk den til, og lad den hæve i ca. 45 minutter.

Kanelremonce:
Bland sukker og kanel til kanelsukker, og rør det sammen med det bløde smør. Hvis det er meget hårdt, kan du evt. smelte lidt ekstra smør, som du kan bløde det op med.

Formning af kanelsneglene:
Drys køkkenbordet med lidt mel, og ælt dejen igen, til den ikke længere sidder fast på fingrene. Lad den hvile i 10 minutter. Del dejen i to, og rul hvert stykke ud til en firkant på 40 x 40 cm. Fordel kanelremoncen på de to firkanter, og rul dem sammen til en slags roulade.

Skær hver roulade ud i 15 kanelsnegle, og sæt dem i en bradepande, der er beklædt med bagepapir. Lad kanelsneglene hæve tildækket i 45 minutter, mens du varmer ovnen op.

Forvarm ovnen til 200 grader, og bag kanelsneglene i bradepanden i ca. 15-20 minutter, så de bliver gyldne på toppen.

Lad dem køle helt af. Bland flormelis med lidt vand til en glasur, og fordel glasuren på kanelsneglene. Drys evt. med lidt krymmel.

Skal du bruge en lidt mindre kage, er denne suveræne kanelsneglekage perfekt.

Indsendt af
d.
30.03.17.
Kategori:

Tip

Jeg kan også varmt anbefale disse opskrifter på forskellige varianter af kanelsnegle:

Mega flot kanelstjernekageLækre kanelsnurrerSuper gode kanelsnegle med marcipan

Kan kagen fryses?

Ja, den lækre kanelsneglekage kan sagtens fryses - split den evt. op i individuelle snegle inden frysning.

Opbevaring af kanelsneglene

Kanelsneglene opbevares bedst i en plastikpose, så de bevarer deres bløde konsistens. Jeg vil ikke anbefale at opbevare dem på køl, da gærdej har en tendens til at udtørre i køleskabet.

Antal kalorier m.m.

pr. kanelsneglhele portionen
Kalorier221 kcal6637 kcal
Kulhydrat32 g949 g
Protein4 g106 g
Fedt9 g257 g
Indsendt af
d.
30.03.17.
Kategori:
close
Hvor mange stjerner giver du?
Stem