Kanelsneglekage

Når kanelsneglekage bages i en form, slipper man for, at alt fyldet flyder ud og går til spilde. Remoncen forbliver i sneglene og gør dem ekstra lækre og snaskede, og den tykke, hvide glasur sætter prikken over i’et.

  • Kagen er klar til glasur, når den er kølet af.
  • Her er kanelsneglene skåret ud og placeret i et fad.
  • Et styks snasket kanelsneglekage klar til servering.
  • En lækker kanelsnegl, der er skåret fra den snaskede kage.

Til 1 form

Dej

Remonce

Glasur

Klik her og få e-kogebogen med de lækreste kager - helt gratis.

Lun mælken i en gryde eller i mikrobølgeovn, indtil det er fingervarmt. Opløs gæren heri. Kom ægget i, og pisk det sammen.

Bland sukker, salt, vaniljesukker, kanel og mel sammen i en skål for sig. Kom så halvdelen i mælken, og rør det godt sammen. Skær det bløde smør ud i tern, og kom det i dejen sammen med resten af de tørre ingredienser.

Ælt dejen godt, til den er blød og smidig – den må ikke blive for tør. Lad den hvile i 15 minutter.

Rør ingredienserne til remoncen sammen, til den der ensartet, og stil den så til side.

Ælt dejen let igennem, og rul den så tyndt ud med en kagerulle, uden at bruge for meget mel. Rul den ud i en kvadrat på ca. 30x30 cm, hvis du laver en kanelsneglekage til en rund form på ca. 25 cm i diameter.

Fordel remoncen jævnt over hele dejen.

Rul dejen sammen som en roulade, og skær den ud i 8 kanelsnegle (svarer igen til 1 form).

Smør et fad eller en springform, og fordel kanelsneglene langs siden af formen og den sidste i midten som på billedet. Lad kanelsneglekagen hæve i ca. 30 minutter.

Pensl kagen med pisket æg, og bag den ved 175 grader i ca. 25 minutter.

Lad kagen køle af, og pynt den så med hvid glasur. Bland flormelissen med en lille smule kogende vand, indtil glasuren er tyk og glat. Kom den i en pose, og klip et lille hul i enden. Sprøjt en cirkel af glasur på hver kanelsnegl - du kan også bruge mere, hvis du har lyst.

Indsendt af
d.
11.02.16.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.