Krydderkage med flødeostecreme

Den her krydderkage smager skønt af varme krydderier, og så er den dækket af den lækreste flødeostecreme med et hint af appelsin. Kagen pyntes med appelsinskiver og knuste bastognekiks.

Til 1 stk
  • 250 g smør (blødt)
  • 75 g brun farin
  • 200 g sukker
  • 4 æg
  • 2 spsk kanel
  • 1 tsk stødt nellike
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knsp hvid peber
  • 1 knsp salt
  • 2 tsk bagepulver
  • 275 g mel
  • 1 1/2 dl mælk

Flødeostecreme

  • 500 g flødeost naturel (stuetempereret)
  • 150 g smør (blødt)
  • 1 vaniljestang
  • 200 g flormelis
  • skal af 2 appelsiner
  • saft af 1/2 appelsin

Pynt

  • 50 g bastognekiks
  • 1 appelsin

Klik her og få e-kogebogen med de bedste opskrifter på julelækkerier - helt gratis.

Kom det bløde smør op i en skål sammen med brun farin og sukker. Pisk det til en luftig masse. Pisk æggene i ét ad gangen. Bland kanel, nellike, kardemomme, hvid peber, salt, bagepulver og mel i en skål. Sigt det, og fold det forsigtigt i dejen ad tre omgange skiftevis med mælken.

Fór en springform på 24 cm med bagepapir, og smør siderne. Hæld dejen i formen, og bag krydderkagen ved 180 grader i 40-45 minutter, til den er gennembagt. Tag den ud, og lad den køle helt af.

Flødeostecreme:
Pisk flødeost og smør sammen til en helt glat creme. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Skil dem ad med lidt af flormelisen, og rør det i cremen.

Pisk flormelis i lidt ad gangen. Tilsæt appelsinskal og -saft, og sæt cremen i køleskabet, så den kan stivne lidt igen.

Pynt:
Tag krydderkagen ud af springformen. Skær evt. lidt af toppen af, hvis den er hævet meget ujævnt.

Del kagen i to, og brug toppen som bunden af kagen. Læg den med skærefladen opad på et kagefad, og smør den med noget af flødeostecremen. Kom den anden kagebund ovenpå, og smør flødeostecreme både på siderne og toppen af kagen.

Knus bastognekiksene, og pres smulderet på siderne af kagen.

Kom evt. det sidste flødeostecreme op i en sprøjtepose med en stjernetyl, og sprøjt dutter rundt i kanten af kagen.

Skær appelsinen i skiver, og skær dem i kvarte. Placér to kvarte appelsinskiver i hver dut.

Sæt krydderkagen på køl, til den skal serveres.

OBS!
Der er nok til ca. 12 personer i én kage.

Indsendt af
d.
06.11.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
06.11.17.
Kategori: