Laks i ovn med grøntsager og fløde
God opskrift på laks i ovn med grøntsager og fløde. Hele molevitten tilberedes i det samme fad, så det er ekstra nemt.
Brug de grøntsager du har
Jeg brugte porre, gulerødder, rødløg, tomater og kartofler, men du kan sagtens bruge andre grøntsager. Brug dem du bedst kan lide eller har i forvejen.
Ingredienser
til 4 personer- ca. 500 g laks
- 2 porrer
- 6 gulerødder
- 2 rødløg
- 2 fed hvidløg
- 5 dl fløde eller madlavningsfløde
- 100 g cherrytomater eller andre små tomater
- evt. 800 g kartofler (du kan også servere retten med ris eller pasta)
- 1 bouillonterning (f.eks. hønsebouillon eller grøntsagsbouillon)
- 1 spsk timian eller rosmarin
- salt
- peber
Sådan laver du laks i ovn med grøntsager og fløde
Forvarm ovnen til 200 grader.
Rens porrerne og skær dem i skiver.
Skræl kartoflerne og skær dem i mundrette stykker (kartofler kan udelades hvis du hellere vil servere retten med ris eller pasta).
Kom kartofler og porrer op i et ildfast fad sammen med vandet og sæt fadet i ovnen i 10 minutter.
Skræl gulerødderne og skær dem i tern eller skiver. Snit rødløg og hvidløg. Skyl tomaterne og halvér dem.
Tag fadet ud af ovnen. Smuldr bouillonterningen i fadet og bland den godt sammen med væsken i fadet.
Kom gulerødder, rødløg, hvidløg og tomater i fadet. Krydr med salt, peber og timian eller rosmarin. Rør fløden i og sæt fadet tilbage i ovnen i 30 minutter.
Fjern skindet fra laksen. Krydr med salt og peber.
Læg laksen ovenpå grøntsagerne i fadet, og bag i yderligere ca. 10-12 minutter eller til laksen er gennemstegt.
Jeg kan også anbefale den her:
Torsk i ovn med grøntsager og fløde
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug:
Næringsindhold for ovnbagt laks og grøntsager i flødesovs
| pr. person | hele total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 945 kcal | 3782 kcal |
| Kulhydrat | 54 g | 218 g |
| Protein | 35 g | 140 g |
| Fedt | 63 g | 250 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at retten laves med piskefløde og kartofler. Hvis du spare på kalorierne kan du bruge en fedtfattig madlavningsfløde og udelade kartofler.