Lasagne med søde kartofler

Denne lasagne er lavet med søde kartofler og en lækker kødsovs med peberfrugt og gulerødder, der har et dejligt krydret strejf af spidskommen og cayennepeber. I stedet for den traditionelle bechamelsauce er der her brugt en variant med hytteost og æg, så lasagnen bliver mere proteinrig og sundere.

  • Lasagnen er toppet med mozzarella, som smelter og bliver super lækkert.
  • Den lækre lasagne med søde kartofler, grøntsager og hytteostsauce.
  • Server f.eks. lasagnen med en frisk salat til for et lækkert og mættende aftensmåltid.

Til 4 personer

Klik her og få e-kogebogen med de lækreste opskrifter på sund aftensmad - helt gratis.

Pil løget, og hak det fint. Fjern kernehuset fra peberfrugterne, og skær dem i små tern. Skræl gulerødderne, og snit dem i fine tern.

Varm olien op i en pande ved middel varme, og svits løg, peberfrugt og gulerødder i ca. 5 minutter, til løgene er klare i det. Hak imens hvidløget fint, kom det på panden, og svits det hele i ca. 5 minutter.

Skub grøntsagerne til side på panden, og skru lidt op for blusset. Tilsæt det hakkede oksekød, og brun det godt af. Kom oregano, spidskommen, cayennepeber og tomatpuré på panden, og lad det svitse af ganske kort. Tilsæt hakkede tomater, og krydr med salt og peber. Lad kødsovsen simre i 10 minutter.

Skræl imens den søde kartoffel, og skær den i tynde skiver. Rør hytteost, æg og mælk sammen, og krydr blandingen godt med salt og peber. Knug overskydende væde fra spinaten.

Smør et ildfast fad med lidt olie, og kom et tyndt lag kødsovs i bunden. Top med ca. 1/3 af hytteostblandingen og spinaten, og læg herefter et lag søde kartofler. Fortsæt sådan med de øvrige lag, og sørg for at slutte af med et lag kødsovs, hytteostblanding og spinat på toppen.

Riv mozzarellaen i små stykker, og fordel dem på lasagnen.

Bag lasagnen ved 200 grader i ca. 40 minutter, til kartoflerne er møre.

Indsendt af
d.
26.02.18.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.