Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

Italiensk mad - Italienske madopskrifter

Italiensk mad som de laver det i Italien. Velsmagende og nemme madopskrifter på alt fra klassiske hovedretter som pasta og pizza til lækre forretter og desserter.

  • Opskrifter på pizza
    • Pizzasnegle
    • Sunde pizzaer
  • Lasagne
    • Lasagne med spinat
    • Tilbehør til lasagne
  • Pesto
    • Basilikumpesto
  • Bruschettas
  • Italienske desserter
Autentisk opskrift på klassisk italiensk spaghetti bolognese
Italiensk Bolognese opskrift

Super lækker version af den klassiske italienske ragu alla Bolognese, eller som vi siger på dansk: kødsovs. Opskriften er meget tæt på originalen, og selvom den tager tid, er den faktisk nem at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 2 løg
  • 4 gulerødder
  • 150 g knoldselleri (eller bladselleri)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 100 g bacon
  • 500 g hakket svine- og kalvekød
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dl rødvin
  • 4 dl vand
  • 1 terning oksebouillon (eller kalvebouillon)
  • salt
  • peber
  • 300 g pasta (skal koges al dente)
  • revet parmesanost
  • evt. frisk timian eller basilikum
Luksus italiensk gryderet med mørbrad.
Italiensk mørbradgryde

Nem og lækker opskrift på italiensk inspireret mørbradgryde. Dejlig mad for hele familien.

Smugkig på ingredienser
  • 1 svinemørbrad
  • 2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 røde peberfrugter
  • 3 spsk olie
  • 2 ds hakkede tomater
  • 2 dl piskefløde
  • salt
  • peber
  • 2 spsk tørret oregano
  • evt. 1 spsk balsamico
  • 100 g cherrytomater eller andre små tomater
  • pasta eller kartoffelmos eller ris
  • evt. 1 bdt frisk basilikum
  • evt. revet mozzarella til at drysse over
Når man får serveret sådan en skål dampende varm ragu a la bolognese bliver man simpelthen så lykkelig
Ragu - ægte italiensk bolognese

Rigtig god opskrift på italiensk ragu, der er fuldstændig proppet med smag.

Smugkig på ingredienser
  • 150 g bacontern
  • 1000 g oksekød (f.eks. bov, klump eller lignende udskæring)
  • 2 løg (store)
  • 3 gulerødder
  • 2 stilke bladselleri
  • 4 fed hvidløg
  • evt. 1 spsk olie
  • 100 g tomatpuré
  • 3 dl rødvin
  • 500 g tomatpassata eller hakkede tomater
  • 3 dl vand
  • 1 oksebouillonterning
  • evt. 2 dl sødmælk (hvorfor skal der sødmælk i?)
  • salt
  • peber
  • pasta (gerne pappardelle hvis det skal være helt klassisk)
  • parmesanost
Der findes nærmest ikke nogen bedre ret end chicken parmesan.
Chicken parmesan

Fantastisk chicken parmesan, hvor parmesan-paneret kylling tilberedes i en rigtig god tomatsauce. Det er bare for lækkert.

Smugkig på ingredienser
  • 2 løg (små)
  • 2 spsk olivenolie
  • 4 fed hvidløg
  • 1 spsk tomatpuré
  • 800 g tomatpassata eller hakkede tomater
  • 2 tsk oregano (frisk eller tørret)
  • 1 tsk basilikum (frisk eller tørret)
  • salt
  • peber
  • 4 kyllingefileter
  • 2 æg
  • 40 g rasp (gerne panko)
  • 5 spsk parmesanost (fintrevet)
  • 80 g mel
  • 1 tsk salt
  • ca. 3 spsk olivenolie til bruning
  • 1 kugle mozzarella ost
  • 2 spsk parmesanost (fintrevet)
  • pasta eller godt brød
Mildt krydrede oksekødsfrikadeller med rigtig god smag.
Italienske oksekødsfrikadeller [populær]

Fuldstændig fantastiske italienske oksekødsfrikadeller med masser af smag fra soltørrede tomater, basilikum og parmesan. Nem opskrift, som både børn og voksne er vilde med.

Smugkig på ingredienser
  • ca. 450 g hakket oksekød
  • 1 æg
  • 50 g rasp
  • 1/2 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 bdt frisk basilikum
  • ca. 50 g soltørrede tomater
  • 25 g parmesanost
  • evt. 2 tsk tørret oregano
  • salt
  • peber
  • 3 spsk olie til stegning
Mhm, en lækker, nem og hurtig ret.
Nem spaghetti med kødboller i ovn

Virkelig nem opskrift på spaghetti med kødboller i ovn, som Lady og Vagabonden ville elske. Alle elementerne kommes blot i et fad og bages i ovnen – så bliver det altså ikke nemmere.

Smugkig på ingredienser
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk salt
  • peber
  • 1 æg
  • 2 spsk rasp
  • 250 g spaghetti
  • 420 g pastasauce
  • 4 dl vand
  • 2 tsk tørret basilikum
  • 2 tsk tørret rosmarin
  • 75 g revet ost
  • evt. friske krydderurter til topping
Skøn opskrift på spaghetti carbonara der laves på ægte italiensk maner - nemlig uden fløde
Spaghetti carbonara uden fløde

Fantastisk lækker opskrift på spaghetti carbonara uden fløde - som italienerne laver den. Æg og parmesanost giver retten en lækker, cremet konsistens, der bliver ledsaget af sprød og knasende bacon.

Smugkig på ingredienser
  • 140 g bacon i skiver
  • 250 g spaghetti
  • 2 æg
  • 30 g revet parmesanost
  • peber
  • lidt salt
  • evt. ekstra revet parmesanost til topping
Annonce
Hjemmelavet ravioli med et skønt fyld.
Hjemmelavet ravioli med champignon og ricotta

Lækker opskrift på hjemmelavet ravioli med et fyld af champignon og ricotta, der bare smager helt fantastisk. Og så er det endda overraskende nemt at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 440 g durummel
  • 4 æg
  • 1 spsk vand
  • 1/2 tsk salt
  • 400 g champignoner
  • olivenolie til stegning
  • 200 g ricotta
  • 2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld basilikum
  • salt
  • peber
  • æg til pensling
Ægte italiensk kødsauce med masser af smag.
Italiensk kødsauce

Opskrift på en helt rigtig italiensk kødsauce med dejlige grøntsager og de klassiske italienske ingredienser.

Smugkig på ingredienser
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 2 gulerødder
  • 200 g champignoner
  • 1 håndfuld persille
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk mel
  • 100 g tomatpuré
  • 1 dl rødvin
  • 4 dl oksebouillon
  • 1 spsk oregano (eller efter smag)
  • salt
  • peber
Grøntsagsfad med smeltet ost på toppen.
Italiensk grøntsagsfad

Lækkert og nemt grøntsagsfad i ovnen. Smager som i Italien, og så ser det oven i købet flot ud.

Smugkig på ingredienser
  • 1 squash
  • 4 tomater
  • 2 bagekartofler (gerne lidt aflange, så de har nogenlunde samme tykkelse som de andre grøntsager)
  • 1 løg
  • evt. lidt olie til at smøre fadet
  • tørret timian
  • salt
  • peber
  • 100 g revet mozzarella
Kylling omgivet af lækre, italienske ingredienser.
Italiensk kylling i ovn

Nem opskrift på italiensk kylling bagt i ovnen med blandt andet friske tomater, basilikum og cremet ricottaost.

Smugkig på ingredienser
  • lidt olie til at smøre fadet
  • 4 kyllingebryster
  • salt
  • peber
  • 4 tomater
  • 180 g artiskokhjerter
  • 1 håndfuld frisk basilikum + lidt ekstra til pynt
  • 250 g ricotta (eller feta)
  • 50 g revet mozzarella
  • sølvpapir
Et godt alternativ til traditionelle flødekartofler.
Italienske flødekartofler

Se hvordan flødekartoflerne får et strej af Italien. Med bacon, rød peberfrugt og hakkede tomater.

Smugkig på ingredienser
  • 1 kg kartofler
  • Evt. 100 g bacontern (kan sagtens laves uden)
  • 2 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 2 ds hakkede tomater
  • 4 dl fløde
  • Evt. 100 g mascarpone eller ricotta, hvis det skal være ekstra cremet
  • 2 spsk oregano eller basilikum, timian eller rosmarin
  • salt
  • peber
Kan f.eks. serveres til suppe, som forret eller en lille snack.
Opskrift på hvidløgsbrød

Italiensk inspirerede hvidløgsbrød med smeltet ost, hakkede tomater og frisk basilikum.

Smugkig på ingredienser
  • 1 ciabattabrød
  • 1 dl olivenolie
  • 6 fed hvidløg
  • 100 g revet ost
  • 5 tomater
  • frisk basilikum
Virkelig simpel og lækker pastaret med parmaskinke, tomatsauce og rucola.
Pasta med parmaskinke

Virkelig lækker og simpel opskrift på pasta med parmaskinke, der er super hurtig at lave. Den italienske pastaret indeholder en cremet tomatsauce med fløde, der forener hele retten.

Smugkig på ingredienser
  • 250 g pasta
  • 120 g parmaskinke
  • olie
  • 680 g pastasauce
  • 1 1/2 dl fløde
  • salt
  • peber
  • 1 pk rucola (l00 g)
Tortellini med tomat, rucola og revet parmasan.
Tortellini med tomater og rucola

En skøn omgang tortellini med tomater og rucola, der både ser indbydende ud, smager skønt og tilmed er overraskende nemt og hurtigt at lave.

Smugkig på ingredienser
  • 50 g rucola
  • 150 g cherrytomater
  • olie
  • salt
  • peber
  • 250 g tortellini
  • 30 g smør
  • parmesanost
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. …
  8. 9
  9. Næste »
Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

© HEPHEY ApS 2002-2025