Mexicansk suppe med hakket oksekød

Super lækker mexicansk suppe, der ikke bare er proppet med smag, men også er både nem og hurtig at bikse sammen. Med lidt creme fraiche, tortillachips og lime til er det intet mindre end et festfyrværkeri af en suppe, der føjer lidt spræl til hverdagsmaden.

4,9  –  11 stemmer  –  Stem her
  • Den mexicanske suppe med hakket oksekød og evt. lidt tortillachips til.
  • En lille klat creme fraiche og lidt friske forårsløg tager suppen et niveau op.
Til 4 personer
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 2 peberfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 40 g tacokrydderi
  • 1 1/2 spsk tomatpuré
  • 2 ds hakkede tomater
  • 150 g majs
  • 8 dl vand
  • 1 1/2 oksebouillonterning
  • salt
  • peber

Forslag til servering

  • creme fraiche
  • tortillachips
  • limefrugt

Brun det hakkede oksekød af i olien ved høj varme i en gryde.

Skyl imens peberfrugter, og skær dem i tern - husk at fjerne de hvide hinder og kerner. Skyl forårsløg, og snit dem fint. Gem evt. lidt af den snittede grønne top, og brug det som et friskt drys på suppen ved servering. Pil hvidløg, og hak dem fint.

Tilsæt grøntsagerne til gryden, når oksekødet er brunet af, og lad dem stege med i fem minutter. Tilsæt tacokrydderi og koncentreret tomatpuré, og steg yderligere et par minutter.

Kom de hakkede tomater, majs, vand og oksebouillon i gryden, og lad suppen koge i 5-10 minutter.

Den mexicanske suppe er ekstra lækker serveret med lidt creme fraiche, et drys friske forårsløg, tortillachips og evt. lidt limesaft.

Indsendt af
d.
22.05.19.
Kategori:

Næringsindhold for suppen

pr. personhele portionen
Kalorier338 kcal1354 kcal
Kulhydrat27 g109 g
Protein27 g108 g
Fedt17 g68 g


Næringsberegningen omfatter kun selve suppen - ikke creme fraiche, tortillachips eller andet tilbehør.

Hvor mange stjerner giver du?
Stem