Mexicansk suppe med hakket oksekød

Super lækker mexicansk suppe, der ikke bare er proppet med smag, men også er både nem og hurtig at bikse sammen. Med lidt creme fraiche, tortillachips og lime til er det intet mindre end et festfyrværkeri af en suppe, der føjer lidt spræl til hverdagsmaden.

Til 4 personer
  • 400 g hakket oksekød
  • 2 spsk olie
  • 2 peberfrugter
  • 1 bdt forårsløg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 40 g tacokrydderi
  • 1 1/2 spsk tomatpuré
  • 2 ds hakkede tomater
  • 150 g majs
  • 8 dl vand
  • 1 1/2 terning oksebouillon
  • salt
  • peber

Forslag til servering

  • creme fraiche
  • tortillachips
  • limefrugt

Brun det hakkede oksekød af i olien ved høj varme i en gryde.

Skyl imens peberfrugter, og skær dem i tern - husk at fjerne de hvide hinder og kerner. Skyl forårsløg, og snit dem fint. Gem evt. lidt af den snittede grønne top, og brug det som et friskt drys på suppen ved servering. Pil hvidløg, og hak dem fint.

Tilsæt grøntsagerne til gryden, når oksekødet er brunet af, og lad dem stege med i fem minutter. Tilsæt tacokrydderi og koncentreret tomatpuré, og steg yderligere et par minutter.

Kom de hakkede tomater, majs, vand og oksebouillon i gryden, og lad suppen koge i 5-10 minutter.

Den mexicanske suppe er ekstra lækker serveret med lidt creme fraiche, et drys friske forårsløg, tortillachips og evt. lidt limesaft.

Indsendt af
d.
22.05.19.
Kategori:
Indsendt af
d.
22.05.19.
Kategori: