Sellerisuppe

Selleri (apium) er en slægt af 20 arter, der er særdeles udbredt i de nordlige dele af Amerika, og herunder findes blandt andet bladselleri, snitselleri og knoldselleri. Knoldselleri kan spises både i rå og tilberedt tilstand, indeholder en masse vitaminer, mineraler og kostfibre og er hovedingrediensen i denne skønne suppe. Suppen er simpel at lave, yderst velsmagende og har en meget karakteristisk smag, som kommer fra selleriens æteriske olier.

Til 3 personer
  • 1/2 kg knoldselleri
  • 1 løg
  • 2 spsk olie
  • 1 l hønsebouillon
  • 1 dl piskefløde
  • salt
  • peber

Skræl sellerien og skær den i grove tern. Pil og hak løget.

Svits selleri og løg i olien i en gryde. Tilsæt hønsebouillon og bring sellerisuppen i kog. Lad den simre under låg i 10 minutter eller til selleristykkerne er møre.

Tag gryden af varmen og blend suppen med en stavblender. Sæt gryden tilbage på varmen og bring suppen i kog igen. Hæld fløden i og smag til med salt og peber inden servering.

Indsendt af
d.
25.06.12.
Kategori:
Indsendt af
d.
25.06.12.
Kategori: