Mexicanske pandekager med oksekød

"Enchilladas" er betegnelsen for majspandekager med kødfyld og er en mexicansk ret, som er yderst populær i de danske køkkener.

Det krydrede oksekød i de lækre majspandekager med creme fraiche, hjemmelavet guacamole, salsa og ris er helt fantastisk, når der skal hygges en hverdagsaften, eller hvis temaet til festen er "Mexico".

Pandekagerne kan fyldes med kylling i stedet for oksekød, hvis det foretrækkes.

  • Servér pandekagerne serveres med ris, salsa, guacamole, nachos samt creme fraiche og et oliven på toppen.
  • læg oksekød i en strimmel på midten af pandekagen
  • rul pandekagen sammen
  • Drys lidt revet ost over

Til 8 stk

Fyld

Serveres med

Pisk æg og mælk sammen i en skål. Bland herefter majsmel og hvedemel sammen med salt og sukker i en anden skål. Hæld melblandingen over i den sammenpiskede æggemasse lidt efter lidt og pisk det hele sammen.

Hæld fedtstof på panden og bag pandekagerne gyldenbrune. Dæk de færdigbagte pandekager til med folie.

Brun oksekødet på en pande og tilsæt tacokrydderi efter behag og evt. salt og peber.

Læg herefter en stribe oksekød ud på midten af pandekagerne og rul dem sammen. Læg dem i et ildfast fad og tildæk med folie, så pandekagerne ikke bliver sprøde.

Pandekagerne bages i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, hvorefter pandekagerne overhældes med revet ost på midten. Bag til osten er smeltet.

Når pandekagerne er færdige lægges en klat creme fraiche på midten med en sort oliven. Servér ris, salsa, hjemmelavet guacamole og en frisk salat til.

Indsendt af
d.
26.11.12.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.