Mormordressing uden fløde
God mormordressing der laves uden fløde, men stadig har den helt rigtige syrligt-søde smag.
Ingredienser
til 4 personer- 2 dl mælk (f.eks. sødmælk eller kærnemælk - kan også laves med creme fraiche, tykmælk, skyr eller græsk yoghurt)
- 2 spsk eddike eller citronsaft
- ca. 3 tsk sukker
- salt
- evt. peber
Sådan laver du mormordressing uden fløde
- Rør eddike (eller citronsaft) og sukker sammen til sukkeret er opløst.
- Bland mælken (eller det mælkeprodukt du vælger) i.
- Smag mormordressingen til med salt og evt. peber. Hvis den er for syrlig, kan du tilsætte mere sukker, og hvis den er for sød, kan du tilsætte mere eddike eller citron.
Dressingen er f.eks. god til:
Spidskålssalat med æbler og mormordressingNem salat med iceberg
Kan den laves dagen før?
Ja, den kan sagtens laves i forvejen.
Hvor længe kan den holde sig?
3-4 dage i køleskabet.
Fakta om opskriften
Serveringsforslag: Som tilbehør til mormorsalat.
Oprindelse: Det danske køkken.
Tidsforbrug:
Næringsindhold
pr. 100 gram | pr. person | total | |
---|---|---|---|
Kalorier | 77 kcal | 46 kcal | 185 kcal |
Kulhydrat | 10 g | 6 g | 24 g |
Protein | 3 g | 2 g | 7 g |
Fedt | 3 g | 2 g | 7 g |
Næringsberegningen tager udgangspunkt i, at mormordressingen laves med sødmælk. Hvis du bruger kærnemælk eller letmælk er den endnu mere fedtfattig.
En mere fedtfattig mormordressing
Hvis du sammenligner ovenstående næringsberegning med en ægte mormordressing med fløde, kan du se at den her udgave indeholder ca. 90% mindre fedt og 76% færre kalorier.
Du kan også lave den i en sukkerfri version ved at skifte sukkeret ud med f.eks. Perfect Strø fra Easis eller andet sødemiddel. Så bliver den endnu mere kalorielet.