Nem ærtesuppe med frosne ærter

Sindssygt hurtig og nem ærtesuppe lavet med frosne ærter og fløde, som gør den cremet og lækker. Suppen får et friskt pift af citron og kan med fordel serveres med sprød bacon, creme fraiche og lidt friske krydderurter.

Til 2 personer
  • 1 rødløg
  • lidt olie
  • 1 fed hvidløg
  • 4 dl grøntsagsbouillon
  • 325 g frosne ærter
  • 1 dl fløde
  • saft og skal af 1/2 citron
  • salt
  • peber

Serveringsforslag

  • bacon
  • creme fraiche
  • mynte (eller anden krydderurt, f.eks. persille eller dild)

Hak rødløg, og svits det lidt olie i en gryde ved middelsvag varme i ca. 5 minutter. Hak hvidløget, og kom det i gryden. Lad det svitse med et par minutter.

Hæld grøntsagsbouillon, frosne ærter og citronsaft i gryden. Tilsæt citronskal, og lad det simre i 5 minutter.

Blend suppen godt - du bestemmer selv, hvor glat du vil have konsistensen. Sæt gryden tilbage på blusset ved svag varme. Rør fløden i, og smag ærtesuppen til med salt og peber.

Serveringsforslag:
Ærtesuppen er rigtig lækker at servere med sprødstegt bacon, creme fraiche og lidt frisk mynte.

Indsendt af
d.
30.10.17.
Kategori:
Indsendt af
d.
30.10.17.
Kategori: