Peking and - lækker opskrift

Fantastisk opskrift på lækker peking and, som serveres med klassisk tilbehør i form af kinesiske pandekager, fintsnittet grønt og hoisinsauce. Anden bliver saftig i kødet og får et sprødt skind og masser af smag fra den skønne marinade.

  • Saftig peking and med sprødt skind og lækkert tilbehør - en helt fænomenal opskrift

Til 4 personer

Kinesiske pandekager

Til servering

Peking and:
Tænd ovnen på 170 grader. Dup andeskindet helt tørt med lidt køkkenrulle, og læg anden i en passende bradepande. Gnid den med salt og five spices (også kendt som kinesisk femkrydderi) både indvendigt og udvendigt.

Bland appelsinsaft og honning, hæld blandingen ind i anden, og fordel det godt på andens inderside. Gnid derefter indersiden med revet ingefær. Lad anden stå og marinere i en halv time.

Sæt anden midt i ovnen, og lad den stege i ca. to timer. Brug undervejs en ske til at skrabe fedt fra andens overflade - det hjælper til, at skindet bliver helt sprødt. Mod slutningen af stegetiden kan du evt. bruge ovnens grillfunktion til at gøre skindet helt sprødt, men hold i så fald godt øje med, at det ikke brænder på.

Kinesiske pandekager:
Mens anden steger i ovnen, kan du lave pandekagerne, som skal serveres til.

Bland hvedemel og majsmel, vand, mælk, æg og halvdelen af smørret i en skål (gem den anden halvdel til stegning af pandekagerne). Rør eller pisk godt, til du har en sammenhængende dej. Lad dejen stå og hvile i 15 minutter.

Tilsæt herefter lidt ekstra vand, hvis dejen virker for tyk. Dejens konsistens skal være ret flydende. Det gør det nemmere at stege helt tynde pandekager. Steg pandekagerne én efter én i lidt smør på en stegepande.

Servering af peking anden:
Skær agurk og forårsløg i fine strimler. Skær anden i tynde skiver, eller riv kødet fra hinanden med to gafler. Læg lidt kød, forårsløg og agurk på en pandekage, og top med lidt hoisinsauce - så er de klar til servering.

Indsendt af
d.
23.03.17.
Kategori:


Modtag ugens opskrift

Vi håndplukker hver uge en ny og inspirende opskrift – og leverer den direkte til din indbakke. Og det er helt gratis at modtage nyhedsbrevet.