Webopskrifter
  • Aftensmad
  • Tilbehør
  • Salater
  • Kager
  • Bagværk
  • Mest populære
  • Madplaner
  • Søg
Tilføjet! Opdatér listen med nye forslag

And - Opskrifter med and

En stribe gyldne opskrifter på lækre, lune og evigt populære retter med and. Server stegt andebryst med appelsin til gæstemiddagen eller tilbered nemt den perfekte andesteg til mortensaften og jul.

  • Andebryst
  • Tilbehør til and
      En herlig sprød andesteg.
      Andesteg

      En herlig opskrift på andesteg, som kan bruges til mortensaften, juleaften eller bare når der rigtigt skal spises godt til aftensmaden.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 and (på ca. 3600 g)
      • 2 tsk groft salt
      • 3 æbler (skrællede)
      • 200 g svesker uden sten
      • 3/4 l vand
      Det lækre sprøde skind er prikken over i'et på andebryststegen.
      Andebryststeg i ovn

      Rigtig god opskrift, der guider dig til, hvordan du tilbereder en andebryststeg, så den bliver helt perfekt.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 andebryststeg (på ca. 700 gram)
      • 2 tsk olie
      • salt
      • peber
      • 3 laurbærblade
      • 4 kviste frisk timian eller rosmarin (eller en blanding)
      Det er simpelthen så nemt at stege andelår i ovnen, så de får en god smag og bliver saftige.
      Andelår i ovn med sprødt skind

      Rigtig god opskrift, der guider dig til at stege sprøde andelår i ovnen, så de bliver helt perfekte med saftigt og mørt kød.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 andelår (à ca. 170 gram)
      • 2 tsk olie eller andefedt
      • evt. 4 kviste frisk timian eller rosmarin (kan undlades, men det giver en virkelig god smag til kødet)
      • groft salt
      • peber
      Når man steger andelårene i stegepose bliver alle de gode ting samlet og giver smag til kødet.
      Andelår i stegepose

      Se hvordan du kan lave ekstra saftige andelår i stegepose - endda med sprødt skind og en rigtig god smag.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 andelår (à ca. 170 gram)
      • salt
      • peber
      • 2 kviste timian eller rosmarin
      • evt. 2 svesker eller æblebåde (eller begge dele hvis det skal være ekstra lækkert)
      • 2 laurbærblade
      • 1 stegepose
      Langtidsstegningen gør i den grad andelårene dejligt saftige og møre.
      Langtidsstegte andelår i ovn

      Se hvordan du griber langtidsstegning af andelår an, så kødet bliver perfekt saftigt og skindet super sprødt.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 andelår (du kan både bruge peking andelår og berberi andelår)
      • 1 spsk olie
      • salt
      • peber
      • 2 kviste timian eller rosmarin
      • 4 laurbærblade
      Opskrift med anderester på fire forskellige måder.
      Anderester opskrift

      De lækreste måder at bruge anderester på. Nem opskrift på 4 forskellige lækkerier med rester af and.

      Smugkig på ingredienser
      • 200 g andekød
      • 3 spsk creme fraiche
      • 3 spsk mayonnaise (eller mere creme fraiche)
      • 1/2 bdt purløg
      • Evt. 75 g aspargessnitter eller cornichoner
      • 1 tsk dijonsennep
      • salt
      • peber
      • 100 g bacontern
      • 400 g andekød
      • Evt. lidt andefedt hvis du har
      • 4 burgerboller
      • Evt. rester af rødkål eller rødkålssalat. Jeg brugte coleslaw.
      • 1/2 rødløg
      • evt. mayonnaise eller burgerdressing eller hvad du nu foretrækker
      • 100 g andefedt
      • 200 g andekød
      • Evt. 50 g cornichoner eller kapers (eller halvt af hver)
      • salt
      • peber
      • 200 g andekød
      • 200 g kartofler (kogte)
      • Evt. 2 spsk andefedt eller smør
      • salt
      • peber
      • 2 æg
      • 200 g rasp (gerne panko)
      • 2 dl olie til stegning
      Stegning af andelår på pande.
      Andelår på pande

      Se hvordan du steger andelår på panden, så skindet bliver perfekt sprødt og kødet bliver dejligt saftigt.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 andelår à ca. 220 gram pr. stk (både berberi- og Peking-andelår kan bruges)
      • groft salt
      • peber
      • 1 spsk olie
      • evt. 1 spsk smør
      Annonce
      Saftig peking and med sprødt skind og lækkert tilbehør - en helt fænomenal opskrift
      Peking and - lækker opskrift

      Super god opskrift på saftig peking and med sprødt og lækkert skind samt en fantastisk smag fra den simple marinade.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 and (ca. 1200 g)
      • 3 spsk salt
      • 2 tsk five spices (også kendt som kinesisk femkrydderi)
      • 1 spsk honning
      • 1 1/2 spsk ingefær (revet)
      • 2 1/2 dl hvedemel
      • 3 spsk majsmel
      • 3 dl vand
      • 2 dl mælk
      • 2 æg
      • 2 spsk smør (smeltet)
      • ca. 1/2 agurk
      • 2 forårsløg
      • hoisinsauce
      Asiatisk mad til julefrokosten.
      Mad til anderledes julefrokost - asiatisk and

      Er du træt af de traditionelle, danske retter, bør det ikke afholde dig fra at holde en hyggelig og festlig julefrokost alligevel. Server asiatisk and i stedet.

      Smugkig på ingredienser
      • 1/2 tsk spidskommen
      • 1/2 tsk sichuanpeber
      • 1 spsk sukker
      • 1 kinakål
      • 1 stjerneanis
      • 1 tsk stødt nellike
      • 1 bdt forårsløg
      • 1 1/2 tsk majsstivelse
      • 1 dl teriyaki sauce
      • 2 spsk olie
      • 2 andebryster
      • 2 dl andebouillon
      • 50 g mandler (smuttede)
      • groft salt
      Anden serveret med grønkålssalat, rødkål og brunede kartofler.
      And i ingefær

      Lækker opskrift på andesteg lavet med ingefær og serveret med en frisk grønkålssalat. Et godt alternativ til den traditionelle and.

      Smugkig på ingredienser
      • 1 and
      • 2 tsk salt
      • 1/2 tsk sort peber
      • 100 g champignoner
      • 80 g løg
      • 1 1/2 æble
      • 10 svesker uden sten
      • 1 dl rasp
      • 1 dl fløde eller mælk
      • 4 cm ingefær (frisk)
      • 1 tsk salt
      • 1 spsk margarine
      • 3 spsk smør
      • 3 spsk mel
      • andefond (saft fra stegen)
      • kulør
      • 2 dl fløde eller mælk
      • 3 cm ingefær (frisk)
      • 1 1/2 spsk appelsinmarmelade
      • 1/2 tsk stødt nellike
      • 1/2 tsk stødt muskatnød
      • salt
      • peber
      Server f.eks. med søde kartofler og rødkålssalat med balsamico.
      Stegt andebryst

      Stegte andebryster smager bare fantastisk og er ikke spor besværligt at lave. Steges på panden og inden servering skæres de i skiver.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 andebryster
      • 1 spsk smør
      • salt
      • peber
      Her serveret med rødkålssalat.
      Andebryst med appelsin

      Lækre andebryster med appelsinskal, som steges på panden. Simpelt at tilberede og super lækkert.

      Smugkig på ingredienser
      • 2 andebryster
      • 2 økologiske appelsiner
      • salt
      • peber
      Der er simpelthen så meget smag i sådan en god reduceret andefond.
      Andefond

      Den bedste opskrift på en lækker hjemmelavet andefond, der bliver dejligt koncentreret i smagen, så du kan lave en rigtig god sovs.

      Smugkig på ingredienser
      • ca. 600 g andelår eller andeskrog
      • 75 g gulerødder
      • 75 g knoldselleri eller persillerod
      • 2 løg
      • 4 laurbærblade
      • 1 tsk peberkorn
      • evt. 4 kviste timian eller persille
      • 1 1/2 l vand
      • evt. salt
      • 1 and (husk at gemme indmaden)
      • 75 g gulerødder
      • 75 g knoldselleri eller persillerod
      • 2 løg
      • 4 laurbærblade
      • 1 tsk peberkorn
      • evt. 4 kviste timian eller persille
      • 1 1/2 l vand
      Frisk blanding af appelsin og kål samt dressing med balsamico
      Salat til and

      Rigtig god salat til and med appelsin, rødkål og grønkål samt en frisk dressing og sprøde nødder. Hurtig at bikse sammen, imens andestegen er i ovnen.

      Smugkig på ingredienser
      • 75 g grønkål eller grøn salat
      • 1/4 rødkål (lille)
      • 2 appelsiner
      • 1 bdt persille
      • 75 g hasselnødder
      • 75 g tørrede tranebær eller tørrede abrikoser, dadler eller figner (vil du ikke have tørret frugt i så se denne rødkålssalat)
      • saft af 1/2 appelsin
      • 1 spsk olivenolie
      • 1/2 spsk balsamico eller hvidvinseddike
      Sauce skal der til, når der skal and på bordet, og den her opskrift er den bedste
      Sovs til and

      Rigtig god gammeldags sovs til and med en helt fantastisk smag fra andefond og fløde og en dejlig nem fremgangsmåde.

      Smugkig på ingredienser
      • 40 g smør eller andefedt
      • 4 1/2 spsk mel
      • 5 dl andefond (se tip til bedste andefond eller brug en færdigkøbt)
      • 3 spsk fløde eller sødmælk
      • kulør
      • salt
      • peber
      • evt. lidt sukker
      1. 1
      2. 2
      3. Næste »
      Nyhedsbrev  |  Kontakt   |   Om os  |  Sitemap  |  RSS  |  Privatlivspolitik  |  Cookiepolitik  |  Opskrifter på dit site

      © HEPHEY ApS 2002-2025