Ratatouille i ovn - nem og lækker opskrift

Virkelig lækker ratatouille som passer sig selv i ovnen. Rigtig god opskrift på nemt og flot tilbehør.

Til 4 personer

Tomatsovs

  • 1 bdt basilikum (tørret basilikum kan også bruges)
  • 1 fed hvidløg
  • 2 ds hakkede tomater
  • evt. 2 spsk balsamico
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Øvrige ingredienser

  • Lidt olie til at smøre fadet og dryppe over grønsagerne
  • 6 tomater
  • 1/2 aubergine
  • 1 squash
  • 3 rødløg (pillede)
  • lidt tørret oregano eller basilikum
  • ca. 40 g parmesanost

Smør et ildfast fad med lidt olie (jeg brugte et fad på ca. 30x20 cm til 4 personer). Hak basilikum groft. Pres eller hak hvidløg. Kom hakkede tomater, basilikum, hvidløg, balsamico, salt og peber op i det ildfaste fad.

Skær tomater, auberginer, squash og løg i skiver. Skær aubergineskiverne i halve eller kvarte.

Læg skiftevis grøntsagsskiverne i fadet oven i tomatsovsen. Pensl med lidt olie på toppen, så grøntsagerne ikke bliver tørre og drys dernæst med lidt oregano.

Sæt ratatouillen i ovnen ved 200 grader i 25 minutter.

Riv parmesanosten, drys den over retten og bag i yderligere 20 minutter – til osten er gylden.

Servér f.eks. som tilbehør eller som en ret i sig selv med pasta, ris eller brød.

Indsendt af
d.
07.02.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
07.02.16.
Kategori: