Rester af flæskesteg
De lækreste måder at bruge rester af flæskesteg på. Jeg er helt vild med pålægssalaten, men flæskestegssandwichen og wokretten er også bare gode.
Biksemad med rester af flæskesteg og kartofler
Hvis du har rester af både flæskesteg og kogte kartofler, er det ekstra nemt at lave biksemad. Se opskriften her:
Biksemad med flæskesteg
Ingredienser
til 4 personer"Skinkesalat" bare med flæskesteg:
- 200 g flæskesteg
- 4 spsk creme fraiche
- 4 spsk mayonnaise
- 1 tsk dijonsennep
- 75 g cornichoner eller syltede agurker
- 1⁄2 bdt purløg
- salt
- peber
Flæskestegssandwich
- 8 skiver flæskesteg
- 4 burgerboller eller sandwichbrød
- mayonnaise eller den her dressing til flæskestegssandwich
- agurkesalat
- rødkål
- evt. lidt salat
Asiatisk wok med flæskestegsrester
- ca. 600 g flæskesteg
- 600 g gulerødder
- 600 g spidskål eller hvidkål
- Evt. 200 g edamamebønner
- 2 spsk olie
- 2 spsk sojasauce
- sesamfrø
- evt. frisk koriander (kan sagtens udelades)
- sød chilisauce eller chilimayo til servering
Sådan laver du "skinkesalat" med rester af flæskesteg
Rør creme fraiche og mayonnaise sammen i en skål. Tilsæt dijonsennep (hvis du bruger en stærk dijonsennep skal du måske bruge mindre end jeg gjorde).
Hak cornichoner (eller syltede agurker) fint og bland dem i dressingen. Hak eller klip ligeledes purløg fint og bland det i, men gem lidt til pynt.
Skær flæskestegen i små tern og bland dem i dressingen. Smag pålægssalaten til med salt og peber, og pynt med det sidste purløg på toppen.
Flæskestegssandwich
Varm burgerbollerne i ovnen eller på en brødrister.
Smør de lune boller med mayo eller den her dressing til flæskestegssandwich.
Kom flæskesteg, agurkesalat, rødkål og evt. et par salatblade i. Så er der serveret- det er da nem restemad.
Asiatisk wok med flæskestegsrester
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde strimler. Varm olien op i en wok eller en pande og steg gulerødderne ved middelhøj varme.
Mens gulerødder steger, skylles kålen og snittes fint. Kom den ned til gulerødderne.
Skær flæskestegen i mundrette stykker og bland dem sammen med gulerødder og kål. Tilsæt soja. Lad det stege et par minutter så kødet bliver varmt, men pas på det ikke bliver tørt.
Hvis du bruger frosne edamamebønner, så overhæld dem med kogende vand, for at tø dem op. Udbælg edamamebønnerne (hvis de ikke allerede er det).
Tag wok'en/panden af varmen og bland bønnerne i.
Servér f.eks. med sesamfrø, frisk koriander og sød chilisauce eller chilimayo.
Har du også rester af and?
Se opskrifter med anderester her
Fakta om opskriften
Måltid: Hovedret eller frokost
Oprindelse: Det danske køkken
Tidsforbrug: (den asiatiske wokret tager lidt længere tid)
Næringsindhold for pålægssalaten
| pr. 100 gram | pr. person | total | |
|---|---|---|---|
| Kalorier | 248 kcal | 260 kcal | 1038 kcal |
| Kulhydrat | 1 g | 1 g | 5 g |
| Protein | 10 g | 11 g | 43 g |
| Fedt | 22 g | 23 g | 94 g |
Næringsberegningen omfatter kun selve pålægssalaten - ikke brød eller andet tilbehør.
Næringsindhold for flæskestegssandwich
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 713 kcal | 2852 kcal |
| Kulhydrat | 35 g | 138 g |
| Protein | 34 g | 137 g |
| Fedt | 48 g | 191 g |
Næringsindhold for asiatisk wok med rester af flæskesteg
| pr. person | total | |
|---|---|---|
| Kalorier | 595 kcal | 2381 kcal |
| Kulhydrat | 20 g | 80 g |
| Protein | 39 g | 156 g |
| Fedt | 37 g | 147 g |
Næringsberegningen omfatter ikke sesamfrø, koriander og sød chilisauce/chilimayo.