Risotto med svampe

Virkelig cremet risotto, der til sidst vendes med svampe, persille og parmesan. I denne lækre opskrift er der vendt skiver af den pikante chorizopølse i, men det kan f.eks. erstattes af kyllingekød eller helt undlades.

Til 2 personer
  • 40 g smør
  • 350 g svampe (f.eks. champignon, østershatte og Karl Johan)
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 dl risottoris
  • 1 dl hvidvin
  • 4 1/2 dl bouillon
  • salt
  • peber
  • 50 g revet parmesanost
  • 2 håndfulde persille
  • evt. 100 g chorizopølse
  • lidt olie

Rens svampene, og skær eller flå dem i mindre stykker. Svits dem i halvdelen af smørret i en gryde, indtil de er gyldne, og alt vandet er fordampet. Læg dem så til side.

Snit løg og hvidløg fint, og svits dem i resten af smørret. Kom risene op i gryden, og lad dem svitse med i et minuts tid. Hæld hvidvinen ved, og lad det simre, til vinen er trukket ind i risene.

Kom bouillon i lidt ad gangen, og lad risene opsuge væsken. Fortsæt, indtil alt bouillonen er trukket ind i risene, og de har en lækker, cremet konsistens. Krydr med salt og peber.

Vend parmesan, hakket persille og svampe i risottoen.

Skær f.eks. chorizopølse i skiver, og svits dem på en pande i lidt olie – risottoen kan også sagtens spises uden kød, bare som den er.

Indsendt af
d.
02.03.16.
Kategori:
Indsendt af
d.
02.03.16.
Kategori: