Fyldte portobellosvampe med flødeost og bacon

De her fyldte portobellosvampe med bacon og flødeost kan virkelig anbefales. De er nemme at lave, og har simpelthen så meget smag.

Til 2 personer
  • 6 portobellosvampe
  • 3 spsk olie
  • 150 g bacontern
  • 1 rødløg
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g flødeost (naturel eller hvidløgsost eller urter efter smag)
  • 4 spsk rasp
  • salt
  • peber
  • 1 håndfuld persille eller frisk basilikum til drys

Skyl/rengør portobellosvampene på ydersiden - undgå så vidt muligt at der kommer vand ind i svampenes "lameller" på bagsiden/i bunden. Lad svampene dryppe af på et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.

Kom en tredjedel af olien på en pande og steg baconternene deri ved middel varme.

Bræk stokken af portobellosvampene. Hak stokkene og kom dem på panden. Hak rødløget og kom det på panden sammen med svampe og bacon. Lad det stege indtil løgene er "klare"/møre. Tag panden af varmen og lad det køle lidt af.

Pres eller riv hvidløget. Rør det sammen med flødeost i en skål. Rør raspen i og krydr med salt og peber.

Pensl de rengjorte portobellosvampe med resten af olien - både på ydersiden og på indersiden. Læg dem på en bageplade med bagepapir.

Rør baconblandingen sammen med flødeosten. Fordel fyldet i svampene - pres det godt ned i hullerne.

Bag de fyldte svampe i ovnen i 25-30 minutter ved 200 grader eller til de er let gyldne på toppen. Drys med friskhakket persille ved servering.

Se tilbehør der passer godt til

Indsendt af
d.
26.03.18.
Kategori:

Hvor mange portobellosvampe pr. person?

Hvis de serveres som forret, tapas eller som tilbehør til en hovedret, så er det nok med 1-2 portobellosvampe pr. person.

Men hvis de serveres som det primære element i en hovedret, så beregner jeg 3-4 stk. pr. person, og det forudsætter at der også serveres tilbehør til.

Godt tilbehør til svampe med flødeost og bacon

Jeg serverer f.eks. en frisk mango- eller tomatsalat til - det passer godt til flødeostens og baconens fedme. Friskkogte grønne bønner eller grøntsager i andre afskygninger passer også godt til.

Indsendt af
d.
26.03.18.
Kategori: